Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δέσμευση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προς την εύρεση λύσεων για τις πλημμύρες στον Έβρο
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, παρέστη σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στο Διδυμότειχο, την Παρασκευή 20 Απριλίου.
Κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης, την οποία χαιρέτισε και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως ήταν φυσικό, ήταν οι πρόσφατες πλημμύρες και οι επιπτώσεις τους στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.
Όλοι συμφώνησαν και ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η όλη κατάσταση και να αναζητηθούν βέλτιστες λύσεις, με την αξιοποίηση και των νέων τεχνολογιών.
Σημειώνεται δε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η Μελέτη που εκπονεί η Ειδική Γραμματεία Υδάτων για τη Διαχείριση των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θράκης και των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία και θα συνυπολογιστεί στη συζήτηση.
Επιπλέον, ο κ. Καπάκης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις προτάσεις που έχει υποβάλει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις οποίες επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει των προωθούμενων θεσμικών αλλαγών του "Καλλικράτη".
- Πρωθυπουργός και Υπουργοί στην Ορεστιάδα, για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη (video)
(03-10-2024) - Υπέρ διχοτόμησης του Έβρου η Ορεστιάδα - Κατά το Διδυμότειχο
(03-10-2024) - Επανήλθε ο Δήμαρχος Σουφλίου για την Κτηνιατρική Σχολή
(03-10-2024) - Επτά αιτήματα από την Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας
(03-10-2024) - Ο Πρωθυπουργός στην Ορεστιάδα για το σχέδιο ανάπτυξης του Έβρου (video)
(03-10-2024)