Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
King Cleanings

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διδυμότειχο: το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αλλά το νερό…στάλα – στάλα!

Διδυμότειχο: το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αλλά το νερό…στάλα – στάλα!

31-07-2018

Συνεχίζεται το…σήριαλ με τη λειψυδρία στο Διδυμότειχο, αφού όπως όλα δείχνουν τα βήματα που γίνονται δεν επαρκούν για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

Η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευθεί για την προμήθεια φυγοκέντρου αντλίας που όπως είχε διαπιστωθεί βρισκόταν στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Λεπτής, και δεν λειτουργούσε. Η υπολειτουργία του υποβρύχιου μηχανισμού είχε ως συνέπεια την πτώση της τάσης, που σε πολλές περιπτώσεις ήταν μηδενική.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, δεσμεύθηκε για την προμήθεια νέας αντλίας, η οποία έφτασε στο Διδυμότειχο και αντικατέστησε την παλαιά.

Το πρόβλημα παρόλα αυτά δεν έχει αποκατασταθεί, αφού σε πολλές περιοχές η τάση εξακολουθεί να παραμένει πεσμένη, και όπως δηλώνουν πολίτες, το νερό «τρέχει στάλα – στάλα», και δεν είναι λίγα τα σπίτια που εξακολουθούν να μην υδροδοτούνται επαρκώς.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα τέθηκε εκ νέου «επί τάπητος», και επισημάνθηκε πως τα συνεργεία βρίσκονται σε αναζήτηση νέας βλάβης.

Συνεπώς η ύπαρξη έτερης βλάβης θεωρείται δεδομένη, αφού όπως δηλώνουν κάτοικοι και αυτοδιοικητικοί, δεν δικαιολογείται το γεγονός, ενώ η δεξαμενή είναι πλήρης, να μην υδροδοτούνται τα σπίτια!

Να σημειωθεί πως το πρόβλημα επιμένει για σχεδόν 20 πια ημέρες, ενώ την ίδια στιγμή είναι πλέον γνωστό πως δεν είναι η πρώτη φορά – και μάλιστα το πρώτο καλοκαίρι – που η πόλη του Έβρου έρχεται αντιμέτωπη με την έλλειψη νερού.

Είδομεν…

Διαβάστε εδώ το ιστορικό της υπόθεσης 

Και εδώ για την εισαγγελική παρέμβαση 

Μαρίνα Κριτού