Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Εξάρτηση & ναρκωτικά: Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

23-06-2021

Έχοντας κερδίσει τη μάχη με την πανδημία, τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνουν και φέτος κάλεσμα ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Tο Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις στις παρακάτω πόλεις της Αν. Μακεδονίας - Θράκης:


Ξάνθη: Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

 • Την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 10:30 προσωπικό του ΚΕΘ.Ε.Α. θα πάρει μέρος σε ραδιοφωνική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ξάνθης, με στόχο την ενημέρωση των ακροατριών/ακροατών για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και για τις επικείμενες εκδηλώσεις με αφορμή την Π.Η.Κ.Ν.
 • Την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα τοποθετηθεί περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, από τις 11:00 έως τη 13:00, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις υπηρεσίες του Οργανισμού, μέσω της διανομής έντυπου ενημερωτικού υλικού και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Το απόγευμα, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Μονοπάτι της Ζωής του Δήμου Ξάνθης, θα λάβει χώρα διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και φύτευση λουλουδιών με την συμμετοχή του κοινού.

Κομοτηνή: Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

 • Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 08:50 και Τρίτη 29 Ιουνίου στις 08:30 προσωπικό του ΚΕ.Θ.Ε.Α. θα λάβει μέρος σε εκπομπή της ΕΡΑ Κομοτηνής, της οποίας το σήμα εκπέμπει σε όλη την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, με στόχο την ενημέρωση των ακροατών/ακροατριών για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και για τις επικείμενες εκδηλώσεις με αφορμή την Π.Η.Κ.Ν
 • Την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 14:00, προσωπικό του ΚΕ.Θ.Ε.Α. από κοινού με προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης, «ΟΡΦΕΑΣ», θα συμμετέχουν σε εκπομπή του τουρκόφωνου ραδιοφωνικού σταθμού CINAR FM, με στόχο την ενημέρωση των ακροατών/ακροατριών για τις εξαρτήσεις με αφορμή την Π.Η.Κ.Ν.
 • Την Παρασκευή 25 Ιουνίου θα τοποθετηθεί ενημερωτικό περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής από τις 11:00 έως τη 13:00. Το απόγευμα, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί διανομή ενημερωτικού υλικού και θα λάβουν χώρα καλλιτεχνικές δραστηριότητες και βιωματικό παιχνίδι.
 • Την Πέμπτη 1 Ιουλίου από τις 9:00 έως τις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής ενημερωτική συνάντηση του προσωπικού με τους ενδιαφερόμενους κρατούμενους, με στόχο την ενημέρωση τους για το ΚΕ.Θ.Ε.Α ΚΙΒΩΤΟΣ και τη δράση του.

Καβάλα- Δράμα : Συμβουλευτικό Κέντρο Καβάλας

Ενημέρωση και διανομή φυλλαδίου της ΠΗΚΝ  σε γειτονιές της Καβάλας από τo Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης με τη συμμετοχή γονέων.

Από την Τρίτη 22 Ιουνίου έως το Σάββατο 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί διάθεση ενημερωτικών φυλλαδίων της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών στο σταθμό διοδίων Μουσθένης Καβάλας επί της Εγνατίας οδού.
Την Τρίτη 22 Ιουνίου και την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 15:00 μέλη του θεραπευτικού προσωπικού του Συμβουλευτικού Κέντρου Καβάλας θα πραγματοποιήσουν 2 διαδικτυακά σεμινάρια σχετικά με τις νόμιμες. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για τις νόμιμες εξαρτήσεις, χρησιμοποιώντας τους παρακάτω συνδέσμους στο ZOOM. Το κάθε σεμινάριο θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες:

Διαδικτυακό Σεμινάριο για τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια: Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, στις 15:00

Meeting:
https://zoom.us/j/92958730361?pwd=YlFWeG1mcU12NXVrRFhHWEhlMkppUT09

Διαδικτυακό Σεμινάριο για τον εθισμό στο αλκοόλ: Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, στις 15:00

Meeting:
https://zoom.us/j/91474950415?pwd=OUFLeVZCU0J5NnNMNVNqclhJNzd5dz09

Ορεστιάδα: Πολυδύναμο Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 • Την Παρασκευή 25 Ιουνίου Περίπτερο με ενημερωτικό υλικό στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, διανομή εντύπων και παράλληλες δράσεις.

Αλεξανδρούπολη: Πολυδύναμο Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 • Το Σάββατο 26 Ιουνίου περίπτερο με ενημερωτικό υλικό στο πάρκο «ΑΡΓΩ» με παράλληλες δημιουργικές δράσεις σε συνεργασία με το 1 ο και 2 ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, την ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. Actοίδα και την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
 • Το Σάββατο 26 Ιουνίου Φωταγώγηση του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης με το λογότυπο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και το μήνυμα της ΠΗΚΝ.
 • Θα απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να αναζητήσουν και να φωτογραφίσουν στιγμές, γεγονότα, αντικείμενα, συμβάντα της καθημερινής ζωής που να αποτυπώνουν την αισιόδοξη πλευρά, τις σχέσεις και τη θετική αλληλεπίδραση με ό, τι συμβαίνει γύρω μας και μας επηρεάζει ενδυναμωτικά και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες με το μήνυμά τους και το #hastag# #eimaste_dipla_sou# στις σελίδες του Πολυδύναμου Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από θέματα της εξάρτησης, τον ρόλο της οικογένειας αλλά και για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις είναι ελεύθερη.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης σε ενήλικες με προβλήματα εξαρτήσεων και τις οικογένειές τους στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μονάδες του λειτουργούν στην Καβάλα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Οι εκδηλώσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται από μέλη, εργαζόμενους, και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, με σεβασμό στα μέτρα προστασίας και τους σχετικούς περιορισμούς.