Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Αμείωτες οι τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα για 10η ημέρα

Έβρος: Αμείωτες οι τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα για 10η ημέρα

08-03-2020
21:00 
 
Τις τελευταίες 12 ώρες επικρατεί ηρεμία στο "σημείο 0" στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου. Υπάρχουν μπροστά στην πύλη ελάχιστοι. Ίσως ενόψει της αυριανής πολύ σημαντικής επίσκεψης Ερντογάν στις Βρυξέλλες, να "μαζεύτηκαν". Αύριο θα ξέρουμε!
 
Τι επικρατεί όμως από την άλλη πλευρά των συνόρων και συγκεκριμένα στην περιοχή Pazarkule, στο τούρκικο τελωνείο, εκεί ουσιαστικά που έχουν στήσει καταυλισμούς οι μετανάστες;
 
Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε κάποιες στιγμιότυπα των τελευταίων 12 ωρών που δείχνει ακριβώς την κατάσταση από την άλλη πλευρά!
 
 

15:00 
 
Στο "σημείο 0", στις Καστανιές όπου η αντίσταση στους εγκάθετους της Τουρκικής πλευράς συνεχίζεται!

Μετά τις απίστευτα προκλητικές εικόνες που ανεβάσαμε νωρίτερα, να δείχνουν πως μετανάστες σε συνεργασία με την πολιτοφυλακή κάναν απροκάλυπτες απόπειρες με συρματόσχοινο να ρίξουν το φράχτη.

Μετά τις απίστευτα προκλητικές εικόνες του Τουρκικού θωρακισμένου όχηματος να τραβάει μέρος του φράχτη, οι Έλληνες καλά κραττούν!

Άμεσες παρεμβάσεις στο φράχτη - Σθεναρή αντίσταση στις προκλήσεις - Συνεχής επιτήρηση από αέρος.
 
Δείτε το σχετικό video: 
 
 
 

11:00
 
Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας, με αξιωματούχους να προβαίνουν -σχεδόν καθημερινά- σε δηλώσεις εναντίον της χώρας μας, διαδίδοντας fake news για την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το θράσος των μεταναστών οι οποίοι έδεσαν σχοινιά στον φράχτη και τραβάνε προκειμένου να τον ξηλώσουν πάντα σε συνεργασία των τουρκικών αρχών. Δε μπορούμε να πιστέψουμε αυτά που βλέπουμε!!
 
Με αυτές τις εικόνες θα πάει αύριο στις Βρυξέλες ο Ερντογάν για να διεκδικήσει τι;

Δείτε το απίστευτο video με πλάνα από... το επίσημο προφίλ της πολιτοφυλακής των Τούρκων! Το εξωστρέφουν μιας και είναι "σοβαρό επίτευμα":


09:00 «Μπαρούτι» συνεχίζει να μυρίζει η κατάσταση στον Έβρο για μία ακόμη ημέρα με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που υποβοηθούνται από Τούρκους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Τεταμένη ήταν και η χθεσινή (Σάββατο) μέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το απόγευμα και συγκεκριμένα γύρω στις 19:30 ξεκίνησε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Στις ρίψεις συμμετείχαν, όπως φαίνεται και στα  βίντεο που δημοσίευσε το e-evros.gr, τουρκικά σώματα ασφαλείας.

Όσον αφορά τις συλλήψεις το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου (07/03), έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας:

Συνελήφθη ένα άτομο
Οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε 725 περιπτώσεις
Για την περίοδο από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 του Σαββάτου 7 Μαρτίου τα στοιχεία είναι τα ακόλουθα:

Έχουν γίνει 280 συλλήψεις
Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 39.639 περιπτώσεις.

Ακολουθούν δύο video από τη χθεσινή νύχτα: