Σήμερα είναι: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
JOY ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Τι συνέβη με τον Τούρκο στρατιωτικό που βρέθηκε νεκρός στο ποτάμι

Έβρος: Τι συνέβη με τον Τούρκο στρατιωτικό που βρέθηκε νεκρός στο ποτάμι

16-03-2017

Νεκρός βρέθηκε στις 8 Μαρτίου ο Μουσταφά Ζουμρέ, ο Τούρκος στρατιωτικός που καταζητούνταν 78 ημέρες, από τις τουρκικές αρχές κατηγορούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το e-evros.gr σε μια προσπάθεια εντοπισμού της αλήθειας "εξέτασε" τα Τουρκικά σάιτ και σαν αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να βρεθούν τα εξής:

O Μουσταφά Ζουμρέ (και όχι Μουράτ Ζουμρέ), όπως αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet μαζί με την γυναίκα του Εσρά και τα δύο παιδιά τους ηλικίας 1,5 και 3 ετών είχαν μετακομίσει στο χωριό Ουμούρτσα στην περιοχή της Ανδριανούπολης και σχεδίαζαν να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Πριν 78 ημέρες, λοιπόν ξεκίνησαν το ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα, κάτι το οποίο τελικά δεν πραγματοποίησαν ποτέ. 

H τουρκική χωροφυλακή, όπως αναφέρει και η τούρκικη εφημερίδα Εdirne sonhaber, έβαλε stop στα σχέδιά του, ο ίδιος, δεν συμορφώθηκε στην εντολή τους,  πήδηξε στο ποτάμι, και αφού κολύμπησε για λίγη ώρα στο νερό, μετά εξαφανίστηκε. Η υπόλοιπη οικογένειά του συνελήφθη από τους Τούρκους χωροφύλακες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη.

Στις 8 Μαρτίου βρέθηκε ένα πτώμα 6 χιλιόμετρα από το σημείο που ο Μουσταφά εξαφανίστηκε, μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη όπου κι επιβεβαιώθηκε μέσω εξέτασης test DNA πως είναι ίδιος.

Όλια Γκαντανίδου