Σήμερα είναι: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ ΚΡΟΝΟΣ Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επιστολή στους βουλευτές απέστειλε το Επιμελητήριο Έβρου.
Επιστολή στους βουλευτές απέστειλε το Επιμελητήριο Έβρου.

Έβρος: To Επιμελητήριο τα λέει 'έξω από τα δόντια' στους βουλευτές.

02-05-2013
Επιστολή στους βουλευτές απέστειλε το Επιμελητήριο Έβρου, εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεων. Μάλιστα χρησιμοποιείται και σκληρή γλώσσα διαμηνύοντας ότι οι επιχειρήσεις "εξαπατήθηκαν και παγιδεύτηκαν".

Στην επιστολή επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιμέρους επαγγελματικοί κλάδοι και ζητείται η άμεση κινητοποίηση όλων προκειμένου να σωθεί ό,τι είναι δυνατό να σωθεί.

Η επιστολή του Επιμελητηρίου Έβρου είναι η εξής:

"Κύριοι Βουλευτές μας. Χωρίς να υπάρχει η πρόθεση να μειώσουμε έστω και στο ελάχιστο τις καλές σας προθέσεις, ώστε, να αποτραπεί η ολοσχερής καταστροφή που με απόλυτη βεβαιότητα και ακρίβεια επέρχεται σε βάρος του συνόλου (και όχι μόνο των «παράνομων») επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που την τελευταία εικοσαετία εξαπατήθηκαν και παγιδεύτηκαν (κατ’ αρχήν με σκοπό την διάσωση της ΕΤΒΑ και στη συνέχεια και άλλων ευαγών τραπεζικών ιδρυμάτων) στον μηχανισμό των «δήθεν κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις» δηλαδή την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στα παλιά και νέα δάνεια τους από τις τράπεζες και την μερική εξόφληση των αναλογούντων τόκων από το λογαριασμό του Ν.128/1975, παρακαλούμε να μας επιτρέψετε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής :

Το πρόβλημα που προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε προβάλλοντας το «πλεονέκτημα» του παραμεθόριου, δεν αγγίζει πλέον καμία ευαίσθητη χορδή ΚΑΝΕΝΟΣ και κυρίως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σας θυμίζουμε, ότι, το ίδιο πρόβλημα, με ίδια ή και μεγαλύτερη ένταση, απασχολεί άλλους δέκα εννέα ακόμα νομούς (πέραν των νομών Έβρου, Ροδόπης Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας) της χώρας και πολλούς κλάδους παραγωγής. Όμως :
- Όλοι αυτοί οι νομοί και κλάδοι, ομαδοποιούνται, κακώς κατά την άποψή μας, επιλέγοντας και αυτοί ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό ομαδοποίησης (αντίστοιχο του «παραμεθόριοι») για να προβάλουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το πρόβλημα των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως «πυρόπληκτοι», «σεισμόπληκτοι», «παραγωγοί της πρωτογενούς παραγωγής με πρόθεμα την ιδιαίτερη δραστηριότητα πρωτογενούς παραγωγής που ασκούν» (π.χ. : «αγρότες», «ροδακινοπα-ραγωγοί», «τοματοπαραγωγοί», «οινοποηοί», «κιτροκαλιεργητές»,«ιχθυοκαλιεργητές», «πτηνοτρόφοι»,«κτηνοτρόφοι», «ελαιοπαραγωγοί,», «αυγοπαραγωγοί») κλπ..
-Όλες οι ομάδες νομίζουν, ότι, διαπραγματεύονται μέσω της συγκεκριμένης ομαδοποίησης, με συγκριτικό πλεονέκτημα με την κυβέρνηση.
-Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από την «απέναντι» πλευρά, δηλαδή αγνοούνται παντελώς, εμπαίζονται, θεωρούνται διαχειρίσιμοι, χειραγωγημένοι και κατά συνέπεια παντελώς ακίνδυνοι.

Αυτό συμβαίνει, διότι όλες οι ομάδες :
-Είναι παντελώς ανενημέρωτες για το ουσιαστικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσής τους.

Η «απέναντι» πλευρά γνωρίζοντας το παιχνίδι πολύ καλύτερα και τους κανόνες του ολοκληρωμένα, κλείνει πονηρά το μάτι στην κάθε ομάδα ξεχωριστά, και την αφήνει να βαυκαλίζεται αιώνια, πως είναι η «εκλεκτή της εξουσίας» » κατά το «διαίρει και βασίλευε», πως ότι, και να γίνει με τους «άλλους τους παρακατιανούς και τους δευτεροκλασάτους» το δικό της πρόβλημα θα λυθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της ασυγχώρητης ενέργειας και της αποδεχόμενης – υποδεχόμενης αυτής ανοχής, αποτελεί η τροπολογία που ψηφίσθηκε την Κυριακή των Βαΐων στη Βουλή για την ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, η οποία δήθεν προβλέπει ευμενέστερη μεταχείριση των επιχειρήσεων των παραμεθορίων νομών, έναντι των επιχειρήσεων της υπόλοιπης χώρας. Το μόνο καλό που έκανε στην αντιμετώπιση του όλου θέματος – προβλήματος η τροπολογία αυτή, ήταν ότι αποκάλυψε - έβγαλε από την «ποντικότρυπά» του τον κ.Στουρνάρα, ο οποίος από εκεί που «αγνοούσε» το όλο θέμα και έδειχνε πάντα όταν ερωτάτο γι αυτό, τον κ.Σταϊκούρα, «πήρε» την ευθύνη επάνω του, δηλώνοντας αποκλειστικός και μόνος εμπνευστής και εκτελεστής προγράμματος εξαφάνισης της μισής και πλέον επιχειρηματικότητας της χώρας.

Κύριοι Βουλευτές μας. Ενημερωθείτε άπαξ και οριστικά, ότι :
Όλες ή τέλος πάντων σχεδόν όλες, οι κρατικές ενισχύσεις (εγγυήσεις δανείων και πληρωμή μέρους του χρηματοοικονομικού κόστους από τον λογαριασμό του Ν. 128/1975) προς τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων νομών και της υπόλοιπης χώρας είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ παράνομες κατά το κοινοτικό δίκαιο και στρέβλωσαν την εσωτερική αγορά. Αυτό, όμως ,συμβαίνει γιατί οι ενισχύσεις αυτές ΣΧΕΔΙΑΣΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (της κάθε περιόδου) , ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΒΙΑΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, (ομάδων επιχειρήσεων και της κάθε επιχείρησης χωριστά) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟ ΤΡΙΤΟ, ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΑΝ (στη σύννομη κατά το Κοινοτικό Δίκαιο στήριξη των επιχειρήσεων) , ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ – ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Δυστυχώς ή και υπό προϋποθέσεις και ευτυχώς, το ΜΟΝΟ που απομένει είναι να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, (πράγμα ΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΠΟΝΟ, εξαιρετικά εύκολο από την άποψη της τεκμηρίωσης) Η ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ, ΟΤΙ, ΑΠΟ ΤΙΣ «ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ ΔΟΘΕΙΣΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΦΙΑΣΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΩΝ «ΤΙΜΩΡΟΥΜΕΝΩΝ», ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
Αναφορικά τώρα με τους έντονους «προβληματισμούς» που αναπτύσσονται σε συγκεντρώσεις ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, σχετικά με το αν μέσω της ανάκτησης, βεβαιώνονται στο ΑΦΜ της κάθε εταιρίας, μόνο τα ανακτώμενα ποσά από την επιδότηση επιτοκίου ή και οι ανακτώμενες ενισχύσεις του Ελληνικού Δημοσίου, η απάντηση είναι, ότι, βεβαιώνονται ΟΛΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ (καταβολές εξοφλήσεις κλπ, κλπ) όπως, όταν σε πιάνουν στο μετρό χωρίς εισητήριο, πληρώνεις 40 φορές το αντίτιμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, ο έλεγχος οφείλει να γνωρίζει, εάν έχεις επαναλάβει άλλες 39 φορές την ίδια παράβαση.

Για όσους ΑΚΟΜΑ αμφιβάλλουν, επισημαίνουμε, ότι, η περίοδος των εορτών του Πάσχα, εκτός από νηστεία, προσευχή, μαγειρίτσα και αρνί στη σούβλα, προσφέρεται και για διάβασμα και έρευνα σχετικά με το Κοινοτικό Δίκαιο, διότι, όπως φαίνεται, θα μας χρειασθεί.

Εξάλλου νομίζουμε, ότι, πριν ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε διάλογος, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΦΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. Επίσης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, πριν την οποιαδήποτε νέα επαφή – διαπραγμάτευση, με το «οικονομικό επιτελείο «της κυβέρνησης»» να καταλάβουμε – ενημερωθούμε ΕΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ‘Η ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ.
Ειλικρινά ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, σε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας ."