Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Οι Τρεις Ιεράρχες.
Οι Τρεις Ιεράρχες.

Ένα βίντεο για την ζωή & το έργο των Τριών Ιεραρχών μέσα από την "ματιά" 3 μαθητριών

26-01-2021

Τα παιδιά για ακόμη μια φορά δείχνουν το "μεγαλείο" της ψυχής τους και χρησιμοποιούν την τεχνολογία σε συνδυασμό με την δημιουργική γραφή προς όφελος των συμμαθητών/τριων τους αλλά και για όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών οι μαθήτριες της Γ΄τάξης του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης "Δόμνας Βισβίζη", Δασκαλογιαννάκη Χάιντη, Μίντογλου Ελένη και Ντάσκαρη Μαρία με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Θεολόγο κ. Γιαννάκου Κωνσταντία ετοίμασαν ένα βίντεο αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων.

Οι μαθήτριες παρουσιάζουν μέσω της δημιουργικής γραφής τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών και συζητούν μαζί τους για τα σημερινά προβλήματα, που τους απασχολούν. Πρόκειται για ένα επίκαιρο βίντεο μέσα από τη "ματιά" των μαθητών, το οποίο δημιουργήθηκε εξ αποστάσεως με πολλή αγάπη και μεράκι για τους συμμαθητές τους.

Το βίντεο που δημιούργησαν το απέστειλαν και στον Σεβάσμιο Μητροπολίτη κ.κ.Άνθιμο. O Σεβασμιώτατος τους συνεχάρη δημόσια και προέτρεψε και άλλους μαθητές των σχολείων να παραδειγματιστούν και να ψάξουν τη ζωή και τα έργα των Τριών μεγάλων αυτών Ιεραρχών που είναι επίκαιροι ακόμα και 1600 χρόνια μετά την κοίμηση τους.

Τέτοιες κινήσεις νέων παιδιών μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε πως οι μαθητές είναι πιο επίκαιροι από ποτέ, αφουγκράζονται τις ανησυχίες των μεγάλων ανθρώπων και προσπαθούν να θεμελιώσουν έναν καλύτερο κόσμο και πιο υγιής τόσο στην ψυχή και το μυαλό όσο και το σώμα. Ένα από το σημαντικά μηνύματα του βίντεο είναι πως και οι Τρεις Ιεράρχες αν ζούσαν στην σημερινή εποχή, θα μπορούσαν να είναι "δίπλα" στις νέες εξελίξεις χωρίς να κατακρίνουν τις τεχνολογίες αλλά θα τις χρησιμοποιούσαν και οι ίδιοι με σκοπό να προέτρεπαν τους νέους για την σωστή χρήση τους.

Επίσης οι μαθήτριες συνέχισαν το δημιουργικό έργο τους και δημιούργησαν και ένα διαδικτυακό παιχνίδι για τους Τρεις Ιεράρχες ως ανατροφοδότηση.

Έτσι θα εορταστούν φέτος οι Τρεις Ιεράρχες στα σχολεία.

Ακολουθεί το απολαυστικό βίντεο των τριών μαθητριών: