Κάτι τρέχει στον Έβρο
-1727941076.jpg)
Επτά αιτήματα από την Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας
Τα αιτήματα αυτά προορίζονται για τον Πρωθυπουργό και δόθηκαν στον Δήμαρχο Ορεστιάδας για να τα προωθήσει. Αποτελούν διαχρονικές προτάσεις που αποσκοπούν στην ειδική αντιμετώπιση του βορείου τμήματος του Έβρου, ώστε να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της συνεχούς ερήμωσης.
Οι προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και περιφέρειας, είναι:
-Υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στον νομό Έβρου.
-Κατάργηση του οριζόντιου μέτρου της τεκμαρτής φορολόγησης των επιχειρηματιών, επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων του Βορείου Έβρου.
-Ίδρυση προπτυχιακού Αγγλόγλωσσου προγράμματος σπουδών στα δυο Τμήματα της σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα στο πλαίσιο του νόμου 4692/2020.
-Ίδρυση Κτηνιατρικής σχολής στην Ορεστιάδα που αποτελεί κίνηση πλήρους καθετοποίησης με τα ήδη λειτουργούντα τμήματα της σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας στην Ορεστιάδα καθότι οι απόφοιτοι και των δυο σχολών είναι ομοειδούς αντικειμένου, αφού είναι αμφότεροι Γεωτέχνες.
-Επαναλειτουργία Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας.
-Αναπροσαρμογή του ειδικού φόρου στα καύσιμα για την περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας ώστε η τελική τιμή λιανικής να συνάδει με την τιμή των καυσίμων στις γειτονικές χώρες Τουρκία και Βουλγαρία.
-Αναπτυξιακά κίνητρα ίδρυσης και λειτουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον Δήμο Ορεστιάδας μέσω εύκολης πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα και γενναίας επιδότησης της παραμεθόριας επιχειρηματικότητας και εργασίας.
- Ανοίγει πάλι το Μουσείο της Σαμοθράκης - Στα εγκαίνια η Υπουργός Πολιτισμού
(24-06-2024) - Αρχίζουν οι προβολές ταινιών στον θερινό "Φλοίσβο" της Αλεξανδρούπολης
(24-06-2024) - Έτοιμος να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Αλεξανδρουπολίτης Βαγγέλης Ντούμας
(24-06-2024) - Αρχίζουν την Τρίτη, 25 Ιουνίου, οι αιτήσεις για τουρισμό με το "Evros Pass 2024"
(24-06-2024) - "Έφυγε" απρόσμενα ο Θράσης - Μία μοναδική φυσιογνωμία της περιοχής μας
(24-06-2024)