Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην Αισύμη (video)

Φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην Αισύμη (video)

13-09-2020

14.9.2020

(14:00) Ναι μεν η φωτιά στη περιοχή της Αισύμης βρίσκεται σε ύφεση δε παύει όμως τα επίγεια αλλά και εναέρια μέσα να επιχειρούν. Σκοπός είναι να σβηστούν όλες οι μικροεστίες και να εξασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν νέες αναζοπυρώσεις.

 
Οι άνεμοι είναι πολύ έντονοι και στην περιοχή κάτι που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
 
 

(13:00) Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά  στην Αισύμη ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα κάνοντας παρεμβάσεις σε σημεία που πιθανόν να έχουμε αναζωπυρώσεις .


(09:00) Με το πρώτο φως του ήλιου ακούστηκε ο ήχος των πυροσβεστικών ελικοπτέρων που ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες που από χθες καίνε βορειοδυτικά του οικισμού της Αισύμης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης για δεύτερη ημέρα προσπαθεί να οριοθετήσει την πυρκαγιά αλλά δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.


13.9.2020

(21:00) Δύσκολη προμηνύεται η νύχτα στον οικισμό Αισύμη του δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά κινείται βορειοδυτικά του οικισμού
και σύμφωνα με πληροφορίες οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Να σημειωθεί ότι για αύριο η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε για τον Έβρο πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.(19:00)

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυριότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης βρίσκεται πίσω από τον γήπεδο του χωριού.


(16:00)

Σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και συγκεκριμένα αυτήν την ώρα στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Ήταν 12:30μμ όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά  στην περιοχή της Αισύμης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη. 

Η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο.
 
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που έβγαλε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, είχε ανακοινώσει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τον Έβρο.
Σ.Κ