Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Φωτιά» στο Διδυμότειχο έβαλε το…νερό – Επεισοδιακή συνεδρίαση με προπηλακισμούς από τους πολίτες
Τελειωμό φαίνεται πως δεν έχει το ζήτημα της λειψυδρίας στο Δήμο Διδυμοτείχου, αφού για ακόμη μια φορά εκτυλίχθηκαν σκηνές και επεισόδια εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, που θύμισαν…2017.
Η περιοχή διανύει την 7η ημέρα έλλειψης νερού, με τους πολίτες να στέκονται ανήμποροι εν μέσω καύσωνα αναμένοντας την αποκατάσταση του προβλήματος, και τους αυτοδιοικητικούς να βρίσκονται «προ των πυλών».
Στην συνεδρίαση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι τόνοι ανέβηκαν σε πολλά σημεία τόσο από τους δημοτικούς συμβούλους όσο και από τους πολίτες, που έδωσαν το παρόν.
Αγανακτισμένοι πολίτες προπηλάκισαν τη Δημοτική Αρχή με έντονες αποδοκιμασίες, ζητώντας να δοθεί λύση στο διαχρονικό πρόβλημα, με πολλούς να απαιτούν την παραίτησή του φωνάζοντας "έχουμε παράλυτους ανθρώπους, ντροπή σου", και την αντιπολίτευση να ζητά να κηρυχθεί το Διδυμότειχο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι έχει καταθέσει το ανάλογο αίτημα προς την Περιφερειακή Αρχή ΑΜ-Θ, με τους Δημοτικούς Συμβούλους να ζητούν να μάθουν τη ρίζα του προβλήματος. Ένα ερώτημα στο οποίο ο Παρασκευάς Πατσουρίδης δεν μπόρεσε να απαντήσει με σαφήνεια, αφού «τα συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για να εντοπίσουν την αιτία του προβλήματος».
Να σημειωθεί ότι πως στη χθεσινή συνεδρίαση οι παραιτήσεις του Προέδρου και ακόμη 5 μελών της ΔΕΥΑΔ έγιναν αποδεκτές, με τα ηνία της επιχείρησης να αναλαμβάνει ο Παρασκευάς Πατσουρίδης, μέχρις ώτου αποκατασταθεί η λειψυδρία.
Η μέρα που ξημέρωσε βρήκε το Διδυμότειχο και πάλι με έλλειψη νερού, με κάποια σημεία να αντιμετωπίζουν μικρότερο πρόβλημα εξαιτίας παρεμβάσεων στον 1 εκ των 2 αγωγών του Σχιστού, όπου μειώθηκε η ροή.
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε το Δήμαρχο για την μη υλοποίηση νέων γεωτρήσεων και την μη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές, και μάλιστα να περιμένουν να επαναληφθεί η ίδια κατάσταση από τον Απρίλιο ακόμη.
Σήμερα ή αύριο αναμένεται συνεδρίαση στη ΔΕΥΑΔ, όπου θα κριθεί το μέλλον της κατάστασης, ενώ αυτή τη στιγμή οι δημοτικοί σύμβουλοι περιμένουν το τηλεφώνημα του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΔ.
Μαρίνα Κριτού
- Τέθηκε σε λειτουργία και στο ΠΓΝΑ το Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας
(11-09-2024) - Η "καταστροφή" που δεν ήρθε και ο αγιασμός που δεν έγινε
(11-09-2024) - Αλεξανδρούπολη: Εικόνες ντροπής για μια ακόμη φορά, με φωτιά σε σκουπιδότοπο (video)
(11-09-2024) - Νέο έργο βελτίωσης του αγωγού ύδρευσης στο Διδυμότειχο - Στόχος η μείωση διακοπών υδροδότησης
(11-09-2024) - Ανενόχλητος πέρασε από τους Κήπους ο Έλληνας που πυροβολήθηκε στην Τουρκία (video)
(11-09-2024)