Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από την μεταφορά στρατιωτικών υλικών και οχημάτων
Στιγμιότυπο από την μεταφορά στρατιωτικών υλικών και οχημάτων

Για πρώτη φορά λειτούργησε ο συρμός του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη

25-07-2020

Την Πέμπτη μίλησε πρώτος ο Διευθύνων Σύμβουλος του  Ο.Λ.Α. κ.Χαζτημιχαήλ για την επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης ενάμιση αιώνα από την ανάδειξη του Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Μια εκδήλωση που συμπίπτει με την συμμαχική υποστήριξη "Atlantic Resolve 2020" και με την λειτουργία του σιδηροδρόμου για πρώτη φορά.

Στην ομιλία του ο κ.Χατζημιχαήλ χαρακτηριστικά είπε πως " εξασφαλίζεται έτσι η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη του τόπου".

Χθές ημέρα Παρασκευή 24 Ιουλίου λειτούργησε για πρώτη φορά ο συρμός του ΟΣΕ. Ένα γεγονός πολύ σημαντικό για την πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά και για όλον τον Έβρο, καθώς αρχίζουν να γίνονται επενδύσεις στην Θράκη με σκοπό την ανάδειξη της αλλά ταυτόχρονα και την ανάδειξη της σχέσης Ελλάδας και Αμερικής.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Α. είπε σχετικά: "Απίστευτα συγκινημένος και ενθουσιασμένος καθώς ο συρμός του ΟΣΕ που ξεκίνησε το μεσημέρι  της Παρασκευής από τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης, μεταφέροντας στρατιωτικό συμμαχικό υλικό και οχήματα, διήλθε από τον συνοριακό κόμβο Ελλάδος - Βουλγαρίας. Ιστορικές στιγμές, καθώς η παράκαμψη του Βοσπόρου αποτελεί πλέον πραγματικότητα με τον λιμένα και τη Χώρα να αποκτούν πλέον ικανό στρατηγικό βάθος σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, όπως είπα προχθές στην ομιλία μου!"

Μια νέα εποχή συνδεδιασμενων μεταφορών από τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης μόλις άρχισε.

Φ.Δούκογλου