Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σκοπός της επιτροπής είναι η συνδρομή στην σχεδίαση και υλοποίηση των εξοπλισμών των κρατών – μελών και η συνεργασία μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών.
Σκοπός της επιτροπής είναι η συνδρομή στην σχεδίαση και υλοποίηση των εξοπλισμών των κρατών – μελών και η συνεργασία μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών.

Η 124η Σύνοδος της Επιτροπής Εξοπλισμών Στρατών Ξηράς του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη

17-06-2024

Από 11 έως 14 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η 124η Σύνοδος της Επιτροπής Εξοπλισμών Στρατών Ξηράς του ΝΑΤΟ (NATO Army Armaments Group), η οποία διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και συμμετείχαν 56 μέλη από 22 συνολικά χώρες.

Σκοπός της επιτροπής είναι η συνδρομή στην σχεδίαση και υλοποίηση των εξοπλισμών των κρατών – μελών και η συνεργασία μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, προκειμένου να επιτευχθεί η διαλειτουργικότητα καθώς και η κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Στο περιθώριο της Συνόδου, διοργανώθηκε έκθεση δυνατοτήτων εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών, με σκοπό την προβολή τους σε διεθνές επίπεδο, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 19 ελληνικές εταιρείες, καθώς επίσης και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ενημέρωση στο Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) και παρουσίαση των δυνατοτήτων παροχής Υπηρεσιών Φιλοξενούντος Έθνους της Χώρας μας, στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: army.gr