Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η θλιβερή πραγματικότητα του ΠΓΝΑ - Νέα καταγγελία για περιστέρια σε θαλάμους ασθενών
Αγανακτισμένοι αλλά όχι έκπληκτοι, λάβαμε αυτήν τη φορά τη νέα καταγγελία για περιστέρια σε θαλάμους ασθενών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, από νοσηλευόμενο στην Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝΑ.
Με ένα κείμενο-γροθιά στο στομάχι και φωτογραφίες που αποτυπώπουν ωμή τη θλιβερή πραγματικότητα του Νοσοκομείου, εν έτει 2023, ο αναγνώστης του e-evros.gr, από το κρεβάτι του πόνου, θέλησε να μοιραστεί έτσι, τη δική του κραυγή αγωνίας τόσο για τους «σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτό για την υγεία των νοσηλευομένων», όσο και για «την υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το έλλειμμα συντήρησης των βασικών υποδομών».
Τα λόγια μας στερεύουν μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση και την απίστευτη αδιαφορία της διοίκησης του Νοσοκομείου, που έχοντας προηγηθεί κι άλλα περιστατικά με περιστέρια και γάτες να τρυπώνουν στο κτίριο και να τριγυρνάνε ανενόχλητα στους θαλάμους των ασθενών, να παραμένει «στην ευχάριστη θέση».
Η αδιαφορία τους πλέον είναι χυδαία και επικίνδυνη και το μόνο που έμεινε να ευχηθούμε είναι, να μη βρεθούμε ως ασθενείς σε αυτούς του θαλάμους, όπου «τα περιστέρια πετούν πάνω από το κεφάλι σου».
Ακολουθεί το κειμένο της καταγγελίας όπως μας το έστειλε ο νοσηλευόμενος:
Την προηγούμενη εβδομάδα, νοσηλεύτηκα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στην Πνευμονολογική κλινική και έμεινα με τις χειρότερες εντυπώσεις. Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή μου όταν διαπίστωσα ότι στο θάλαμο που νοσηλευόμουν μαζί με άλλους τρεις ασθενείς με βαριές αναπνευστικές λοιμώξεις, υπήρχαν περιστέρια τα οποία κυκλοφορούσαν ανάμεσα στα κρεβάτια των ασθενών και πετούσαν ανενόχλητα πάνω από τα κεφάλια μας.
Ο χώρος που υποτίθεται ότι έπρεπε να έχει απολυμανθεί, έμοιαζε περισσότερο με περιστερώνα!
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτή η κατάσταση δεν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των νοσηλευομένων. Σε αυτό το ίδιο δωμάτιο που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί θάλαμος ασθενών, νοσηλευόταν ταυτόχρονα ασθενείς με αναπνευστικές λοιμώξεις μαζί με ανοσοκατασταλτικούς ασθενεις. Εκτός από την υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, (ο μοναδικός γιατρός που υπήρχε (ειδικευόμενος) υπερέβαλε εαυτόν για να ανταποκριθεί στις δεκάδες εισαγωγές ασθενών), υπήρχε έλλειμμα συντήρησης των βασικών υποδομών - το ασανσέρ δε λειτουργούσε με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται κατά την μεταφορά τους στους χώρους εξέτασης.