Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η Θράκη υπερασπίζεται το Δημοκρίτειο: στους δρόμους για τη Νομική

Η Θράκη υπερασπίζεται το Δημοκρίτειο: στους δρόμους για τη Νομική

08-12-2018

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στη Θράκη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με φόντο την εξαγγελία για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση ίδρυσης 4ης Νομικής στην Ελλάδα ήρθε δια στόματος της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, κι έκτοτε έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στη Θράκη.

Οι αντιδράσεις αυτές κλιμακώνονται σήμερα (8/12) με συλλογική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, ως διοικητική έδρα του ΔΠΘ.

Η διαμαρτυρία συγκαλείται από το Σύλλογο Φοιτητών, οι οποίοι εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο ίδρυσης μιας νέας νομικής σχολής, θεωρώντας πως θίγει την ίδια την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στη διαμαρτυρία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων και Δικηγόροι από όλη τη Θράκη, καθηγητές του Δημοκριτείου αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις οποίες σκοπεύει να φτάσει ως τον Υπουργό Παιδείας.

«Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Υπάρχει σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Συλλόγων μας, και το ζήτημα δεν θα μείνει έτσι», επισημαίνει η Ιωάννα Χατζηαντωνίου.

Να σημειωθεί πως με απόφαση της Συγκλήτου το ΔΠΘ ανέστειλε τη λειτουργία όλων των Τμημάτων έως και την Τετάρτη 12/12.

 Μαρίνα Κριτού