Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Λουκέτο» στο ΔΠΘ για την 4η Νομική: «κάθετα αντίθετοι – θα τα πούμε από κοντά με τον υπουργό»

«Λουκέτο» στο ΔΠΘ για την 4η Νομική: «κάθετα αντίθετοι – θα τα πούμε από κοντά με τον υπουργό»

07-12-2018

Αναστολή της λειτουργίας όλων των ακαδημαϊκών τμημάτων, αποφάσισε η σύγκλητος του ακαδημαϊκού ιδρύματος της Θράκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το «λουκέτο» θα ισχύσει από σήμερα 7/12 έως και την επόμενη Τετάρτη 12/12, ακολουθώντας την συνεδρίαση ακαδημαϊκών, δικηγόρων και φορέων από όλη τη Θράκη.

Ο πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του προς την ίδρυση νέας νομικής σχολής, προτάσσοντας ως βασικό επιχείρημα την αποδυνάμωση του πανεπιστημίου και της τοπικής κοινωνίας.

«Η απόφαση αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Η Νομική του Δημοκριτείου είναι μια ιστορική σχολή και αποτελεί πυλώνα του Πανεπιστημίου. Αναπόφευκτα θα επέλθει η υποβάθμιση κατά κύριο λόγο της σχολής και κατά δεύτερο λόγο της τοπικής κοινωνίας», επισημαίνει ο Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου ακολουθεί την απόφαση των δικηγόρων της Θράκης για 3ημερη αποχή από τα καθήκοντά τους, η οποία λήγει σήμερα.

Οι αντιδρώντες σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εφόσον δεν εισακουστούν από την Κυβέρνηση.

«Θα τα πούμε και από κοντά με τον Υπουργό Παιδείας στην Σύνοδο των Πρυτάνεων την επόμενη Παρασκευή. Ήδη και ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Θα δούμε πως θα κινηθούμε ανάλογα και από την ανταπόκριση που θα βρούμε», καταλήγει ο Πρύτανης.

Μαρίνα Κριτού