Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η ζωγράφος Άννα Δημάκη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου.
Η ζωγράφος Άννα Δημάκη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου.

Η Θρακιώτισσα καπετάνισσα Δόμνα Βισβίζη "παρούσα" στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

13-09-2021

Η Θρακιώτισσα Δόμνα Βισβίζη, η καπετάνισσα και αγωνίστρια της επανάστασης του 1821 δίνει "δυναμικό παρών" στην ΔΕΘ μέσα από τους πίνακες της Άννας Δημάκη.

Η φετινή ΔΕΘ, δεδομένου του επετειακού εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, εμπλουτίζει τη διοργάνωσή της και με ένα εκθεσιακό αφιέρωμα ιστορικού ενδιαφέροντος "Η Ελληνική Επανάσταση στον Ρωσικό τύπο του 1821" από την Εθνική Ρώσικη Βιβλιοθήκη της Αγίας Πετρούπολης.

Στην συγκεκριμένη έκθεση για τα 200 χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας συμμετέχει μια "δική μας" καλλιτέχνης η Άννα Δημάκη.

Η κα Δημάκη η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δορίσκο συμμετέχει στην έκθεση με 10 πίνακες ελαιογραφίες οι οποίοι αναπαριστούν τη ζωή της Δόμνας Βισβίζη.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της μας ανέφερε "Αυτό που προσπαθώ να πετύχω ως ζωγράφος και ως Θρακιώτισσα είναι η προβολή των τοπικών μας ηρώων, που λείπει από την ιστορία που διδάσκεται η νέα γενιά."

Να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της ΔΕΘ επισκέφθηκε την εν λόγω έκθεση, η οποία λαμβάνει χώρα στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υφυπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Χρήστος Δήμας και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος, Κεδίκογλου οι οποίοι συνομίλησαν με την κα Δημάκη και ενημερώθηκαν για τα έργα.