Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κτηνιατρική Σχολή ζητά η Ορεστιάδα - Η επιστολή στον Πρύτανη του ΔΠΘ

Κτηνιατρική Σχολή ζητά η Ορεστιάδα - Η επιστολή στον Πρύτανη του ΔΠΘ

16-03-2022

Επιστολή προς τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης απέστειλε η Ένωση Εμπόρων, Βιοτεχνών, Επαγγελματιών (ΕΕΒΟΠ) Ορεστιάδος σχετικά με τις προτάσεις που ζήτησε η Υπουργός Παιδείας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τις οποίες πρέπει να καταθέσουν μέχρι 31 Μαρτίου 2022 και θα αφορούν ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.

Στην ακόλουθη επιστολή η ΕΕΒΟΠ μεταξύ άλλων ζητά την ίδρυση Κτηνιατρικής σχολής στην Ν.Ορεστιάδα.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη του ΔΠΘ

Στο πλαίσιο των προτάσεων που ζήτησε να κατατεθούν η Υπουργός Παιδείας από τις διοικήσεις των Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να επιτευχτεί ' εξορθολογισμός ' όπως χαρακτηριστικά αναφέρει επιτρέψετε μας να σας κοινοποιήσουμε τα παρακάτω , όσον αφορά τα δυο τμήματα στην Ν.Ορεστιάδα ,το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών πόρων, και το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ο αριθμός των νεοεισαχθέντων φοιτητών μειώθηκε σημαντικά. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ανάγκη λήψης μέτρων για την επαναφορά του ετήσιου αριθμού των εισακτέων περί του μέσου όρου όλων των ετών λειτουργίας των τμημάτων. Αυτό συνάδει με το κριτήριο της 'βιωσιμότητας' που αναφέρεται η υπουργός ,γιατί ο σωστός αριθμός φοιτητών στα δυο τμήματα διασφαλίζει σωστό επίπεδο σπουδών και φυσικά διατήρηση του σωστού αριθμού εκπαιδευτικού προσωπικού (ΔΕΠ). Η πρόσκαιρη βίαιη αναπροσαρμογή προς τα κάτω νεοεισακτεων που προκάλεσε η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής μπορεί να διορθωθεί με την προβολή των αντικειμενικά θετικών χαρακτηριστικών και προσόντων που διαθέτουν τα δυο τμήματα, πράγμα στο οποίο συμβάλλει η τοπική κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικές υποδομές και στα δυο τμήματα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με δυνατότητα φοίτησης για μεγάλου αριθμού φοιτητών, καθώς και λειτουργίας νέου τμήματος ή σχολής με παράλληλη παροχή από την πόλη μας υποδομών και παγίου κεφαλαίου, όπου αυτό απαιτηθεί

Η αγορά εργασίας είναι κάθε άλλο παρά κεκορεσμένη για τους αποφοίτους των δυο τμημάτων, πόσο μάλλον που το τμήμα διαχείρισης Περιβάλλοντος και φυσικών πόρων προσφέρει και εκπαιδευτική επάρκεια. Η νέα δεκαετία που μπήκαμε θα σημάνει επαναφορά της μεγάλης σημαντικότητας της αύξησης της εγχώριας γεωργικής παραγωγής, η οποία επιταχύνεται από τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη

• Τέλος, η δεδομένη βιωσιμότητα που αναφέρει η κυρία Υπουργός, σε συνδυασμό με τα ανωτέρω επιτρέπει-επιβάλλει την ίδρυση Κτηνιατρικής σχολής στην Ν.Ορεστιάδα, κίνηση πλήρως καθετοποιημένη με τα λειτουργούντα τμήματα καθότι οι απόφοιτοι της σχολής είναι Γεωτέχνες .

Παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στην εισήγηση σας προς την κυρία Υπουργό τις θέσεις και τα αιτήματα της κοινωνίας της πόλης μας.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ της ΕΕΒΟΠ

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Τσομπανίδης

Η Γεν.Γραμματεας
Αγγελική Καζακίδου