Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Λύκοι σκορπίζουν το φόβο σε κατοικημένες περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης

Λύκοι σκορπίζουν το φόβο σε κατοικημένες περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης

28-03-2022

Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης λύκου σε σκύλο καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στον Άβαντα.

Υπάρχει αύξηση σε ότι αφορά τις επιθέσεις των λύκων σε σκύλους που τριγυρνούν σε δασώδες περιοχές αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται και σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με κάτοικο λοιπόν της περιοχής στη συγκεκριμένα περίπτωση, ο λύκος επιτέθηκε σε τσομπανόσκυλο και ο ίδιος μας τόνισε πως "που φτάσαμε να φοβόμαστε και σε αυτή την περιοχή και τους λύκους".

Η συγκεκριμένη αύξηση συνοδεύεται από μείωση των επιθέσεων σε κτηνοτροφικά ζώα, λόγω και της φθίνουσας πορείας της παραδοσιακής κτηνοτροφίας στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε ποσοστό 79,8%, οι αλληλεπιδράσεις λύκων- κυνηγετικών σκύλων ήταν θανατηφόρες, εκ των οποίων το 42% αφορά σε ολική κατανάλωση των σκύλων και το 50% σε μερική.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τροφικής ανάλυσης των περιττωμάτων λύκου που αναλύθηκαν, οι λύκοι στην περιοχή μελέτης τρέφονται σε ετήσια βάση κυρίως από ζαρκάδι (47,6%) και αγριόχοιρο (25,2%), και σε μικρότερο ποσοστό, από κτηνοτροφικά ζώα (22,3%) και σκύλους (1,9%).