Σήμερα είναι: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS AL FARO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μαϊστρος Αλεξ/πολης: Συστηματικός βασανισμός σε σκυλίτσα με ατσάλινη θηλιά.

Μαϊστρος Αλεξ/πολης: Συστηματικός βασανισμός σε σκυλίτσα με ατσάλινη θηλιά.

23-10-2015

Παρά τις πολλές δημοσιεύσεις που έχουμε κάνει κατά καιρούς στο e-evros.gr σε ότι αφορά τη βία κατά ανυπεράσπιστων ζώων, δυστυχώς δεν σταματούν να έρχονται ειδήσεις που καταφέρουν να μας σοκάρουν με τη βαναυσότητα και την “φαντασία” που επιδεικνύουν μερικοί στους τρόπους που σκαρφίζονται ώστε βασανίσουν ζώα.

Η κ. Μελίνα Σπυριδάκη, πρόεδρος της Φιλοζωικής Αλεξανδρούπολης “Φροντί-ΖΩ”, εντόπισε σε περιοχή κοντά στη Μαϊστρο μια σκυλίτσα η οποία, απ’ ότι όλα δείχνουν, βασανιζόταν συστηματικά επί ένα μήνα με μια συρμάτινη θηλιά, η οποία είχε τοποθετηθεί περιμετρικά του κορμού της και της είχε προκαλέσει τεράστιες πληγές στη κοιλιά και στη πλάτη της

Η κ. Σπυριδάκη εξήγησε το zoosos.gr ότι το συγκεκριμένο ζώο είχε στειρωθεί πριν από περίπου δυο μήνες, ενώ της είχε γίνει και αποπαρασίτωση και θεραπεία. Η σκυλίτσα, που συνήθιζε να περιφέρεται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Αλεξανδρούπολης, ήταν πολύ φιλική και χαιρόταν φανερά με την οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή. Όταν το ζώο σταμάτησε να συχνάζει στη περιοχή, οι υποψίες φυσικά κινήθηκαν προς την "εξόντωση" του, αλλά όχι στην απαγωγή που θα είχε ως αποτέλεσμα η σκυλίτσα να επανεμφανιστεί μετά από ένα μήνα σε φρικτή κατάσταση.

Το ζώο ήταν πεινασμένο, αφυδατωμένο και με ψώρα. Το χειρότερο απ’ όλα όμως ήταν η θηλιά που είχε αρχίσει να του κόβει τα σωθικά, καθώς είχε αρχίσει να χώνεται τέσσερα ολόκληρα εκατοστά μέσα στη σάρκα του. Το μόνο “θετικό”, αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι, είναι οτι η θηλιά ήταν ατσάλινη και δε σκούριασε, με αποτέλεσμα η σκυλίτσα να μη πεθάνει από μόλυνση. Έτσι, μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κ. Ζαχοπούλου, όπου έγινε η αφαίρεση του σύρματος, καθώς και η απαραίτητη απολύμανση και ραφή της τεράστιας πληγής.

Είναι η τρίτη φορά που κάποιος βασανίζει ζωντανό στη περιοχή εκείνη με αυτό τον τρόπο, που αποδεικνύει οτι ο δράστης κάνει κατ’ εξακολούθηση το ίδιο βασανιστήριο σε διάφορα αδέσποτα της περιοχής χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, ενώ το συγκεκριμένο ζώο είναι η δεύτερη φορά που υφίσταται το ίδιο μαρτύριο. Η κα. Σπυριδάκη θα καταθέσει αύριο καταγγελία κατ’ αγνώστου στην Αστυνομία.  Οποιαδήποτε πληροφορία ή υποψία που έχετε θα βοηθούσε πολύ.

Για περαιτέρω φωτογραφίες της σκυλίτσας στην άθλια κατάσταση στην οποία προσκομίστηκε στο κτηνιατρείο, πατήστε εδώ (Προσοχή: Σκληρές εικόνες).