Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο KIRKI TRAIL 2020 σε συνθήκες covid-19

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο KIRKI TRAIL 2020 σε συνθήκες covid-19

08-09-2020

Μια ιδιαίτερη εμπειρία έζησαν οι δρομείς του 3ουKIRKITRAIL, που θα την θυμούνται για χρόνια.

Έτρεξαν σε αγώνα μετά από 9μηνη και πλέον αποχή, αλλά σε συνθήκες covid, με το αυστηρότερο δυνατό υγειονομικό πρωτόκολλοΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ λοιπόν, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κίρκης, κατάφεραν μετά από δύο αναβολές λόγω απαγορεύσεων, να φέρουν σε πέρας, το δύσκολο αυτό εγχείρημα, υποστηριζόμενοι από τον σύνδεσμο κριτών στίβου Θράκης και τον σύλλογο βετεράνων Αλεξανδρούπολης όπου χάρισε τα μετάλλια με τον Θράκα Ιππέα, για τους νικητές κατηγοριών, μαζί με το MOTOCLUB Αλεξανδρούπολης "Οι αγριάνες" και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής έχοντας  φέρει με διασώστες και ασθενοφόρο.

Σημαντική και η συμβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που με την καθοδήγηση των Αντιδημάρχων Κυριάκου Αραμπατζή και Ηλία Δαστερίδη, καθαρίστηκε με μηχανήματα μεγάλο κομμάτι της ορεινής διαδρομής. 

Οι δύο αγώνες 6200μ και 12400μ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, σε μια πανέμορφη διαδρομή που τα είχε όλα. Οι απονομές των πρώτων έγιναν ανέπαφα, όπως ανέπαφα, δόθηκαν τα μετάλλια, τα νερά και μπανάνες. Οι δρομείς μέχρι και την εκκίνηση φορούσαν μάσκες, τις οποίες έβγαζαν μόλις ξεκινούσαν, τηρούνταν ευλαβικά οι αποστάσεις, ενά σε όλα τα σημεία υπήρχαν αντισηπτικά.

Δεν επιτράπηκαν οι θεατές, κάτι επίσης πρωτόγνωρο, όπως και ο ένας αγώνας από τον άλλο είχαν μεγάλο χρονικό διάστημα απόσταση, για να μην συγχρωτιστούν μεταξύ τους οι αθλητές.

Για την ιστορία οι πρώτοι νικητές ήταν: 6200μ ο Χαράλαμπος Δελής στους άνδρες και η Λίτσα Γιαλαματζή στις γυναίκες και στα 12400μ ο Βασίλης Μπέκας στους άνδρες και η Μαρία Λαμπούδη στις γυναίκες.

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εθελοντές του αγώνα που μετακινήθηκαν από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και αυτούς από την Κίρκη, όπως και την γιατρό του αγώνα. 

Το Ραντεβού δόθηκε για το 4οKIRKITRAIL το 2021, σε μια κανονικότητα χωρίς ΜΗ.