Σήμερα είναι: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ SOHO AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος
Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος

Μενέλαος Μαλτέζος "Καλώ τους νέους να συγκρίνουν, να αξιολογήσουν και να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία"

23-06-2019

Δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος, στέλνει το δικό του μήνυμα αυτήν την φορά απευθυνόμενος στους νέους, αυτούς "που προσπαθούν να χτίσουν την ζωή τους με αξιοπρέπεια , προσπαθώντας να καρπωθούν τους κόπους των σπουδών τους" όπως αναφέρει.

Καλεί λοιπόν όλους τις νέες και νέους πολίτες να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν τα προγράμματα και να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία προκειμένου οι ίδιοι να καθορίσουν το αποτέλεσμα της επόμενης ημέρας.

Ακολουθεί το μήνυμα του Μενέλαου Μαλτέζου: 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στην χώρα είναι ότι δεν μπορεί να χτίσει το μέλλον της χωρίς τα δικά της χέρια , χωρίς δηλαδή τους νέους αυτής της χώρας. Πάνω από 427.000 νέων Ελλήνων έφυγαν από την χώρα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την οικογένεια τους. Ένα ανθρώπινο δυναμικό στο οποίο η χώρα επένδυσε στην εκπαίδευση του αλλά αδυνατεί να εισπράξει την υπεραξία που δημιουργεί η ακαδημαϊκή τους κατάρτιση αλλά και οι επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Οι ευθύνες για αυτήν την κατάσταση είναι γνωστές και έχουν ονοματεπώνυμο ,δεν είναι όμως η ώρα ούτε η στιγμή να εστιάσουμε στο παρελθόν αλλά να δούμε πως θα μπορέσουμε να κάνουμε τον τόπο μας , την χώρα μας , την κοινωνία μας αντάξια των προσδοκιών των νέων ανθρώπων που προσπαθούν να χτίσουν την ζωή τους με αξιοπρέπεια , προσπαθώντας να καρπωθούν τους κόπους των σπουδών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και συνεχίζει να εστιάζει στην προσπάθεια να αποκατασταθούν οι αδικίες που έφερε η μνημονιακή επιτροπεία. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη καθώς καταφέραμε να κρατήσουμε « όρθια» και με αξιοπρέπεια τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας μέσα στην βαθιά κρίση , ήρθε η ώρα ανταποκρινόμενη στις διεθνείς προκλήσεις να θέσουμε μια νέα πολιτική και οικονομική ατζέντα με κύριο άξονα την ένταξη των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας. Να τους δώσουμε δηλαδή το μερίδιο της αγοράς που τους ανήκει δικαιωματικά.

Βέβαια αυτό δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια αλλά με συγκεκριμένες κινήσεις που στοχεύουν στην βελτίωση της θέσης του κόσμου της εργασίας και συγκεκριμένα με την επιστροφή σε μία διετία, των μισθών στα προ μνημονιακά επίπεδα των 750€ αλλά και την δημιουργία στην επόμενη τετραετία, 500.000 νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας με έμφαση στους άνεργους και στις γυναίκες με στόχο τη μείωση της ανεργίας στο μέσο ευρωπαϊκό όρο του 10%.

Με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και αναπτυξιακές πολιτικές, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου υλοποιείται και σχεδιάζεται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Προτεραιότητα στο σχεδιασμό έχει η ίδρυση από νέους επιστήμονες των γνωστών σε όλους StartUps εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε ένα μοντέλο κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας, που είναι ένα μοντέλο που ταιριάζει στην Ελλάδα.

Ο Έβρος δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτόν τον σχεδιασμό για αυτό τον λόγο προωθούμε:

  • Την σύνδεση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και των τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα και της Μοριακής Βιολογίας στην Αλεξανδρούπολη με τις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα
  • Τον σχεδιασμό αναδασμών γης για τις εκτάσεις του νομού με έμφαση στους νέους αγρότες
  • Βελτιστοποίηση και αναβάθμιση των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ με βάση τις τοπικές ανάγκες
  • Την απορρόφηση των Εβριτών επιστημόνων στις μεγάλες επενδύσεις ενεργειακού χαρακτήρα που έρχονται

Για αυτό το λόγο το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι ότι:
Καλώ όλους τις νέες και νέους πολίτες να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν τα προγράμματα και να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία προκειμένου οι ίδιοι να καθορίσουν το αποτέλεσμα της επόμενης ημέρας καθώς στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τις ζωές μας."

MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ