Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μεταγωγικό πλοίο με αμερικάνικα στρατιωτικά οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (video)

Μεταγωγικό πλοίο με αμερικάνικα στρατιωτικά οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (video)

20-05-2019

Ένα αμερικάνικο πλοίο γεμάτο με αμερικάνικα στρατιωτικά οχήματα έφτασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της Δευτέρας 20.5.2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για οχήματα μιας αμερικανικής Ταξιαρχίας «Stryker» (τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς πεζικάριων) τα οποία θα συμμετάσχουν στην άσκηση  με την επωνυμία «Saber Guardian 2019» που θα γίνει στην Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Στο λιμάνι βρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ο.Λ.Α κ. Δούκα.

Την ίδια στιγμή μέλη του ΚΚΕ βρέθηκαν στην είσοδο του λιμένα και με κεντρικό σύνθημα "Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών" και με ""Είσαι ανεπιθύμητος - Go Home killer" τα στελέχη του ΚΚΕ εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την "επίσκεψη" των Αμερικάνων στο λιμάνι.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ 

Με κύριο σύνθημα η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι των ΝΑΤΟϊκών μέλη του ΚΚΕ το πρωί της Τρίτης έκαναν παρέμβαση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης , με αφορμή τον ελλιμενισμό του αμερικάνικου οχηματαγωγού GREEN RIDGE, στα πλαίσια της μεταφοράς ΝΑΤΟϊκων ελικοπτέρων. Και η συγκεκριμένη ενέργεια προστίθεται στην ολοένα και αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς που καθιστούν και την περιοχή μας πολεμικό στόχο.

Η λειτουργία στρατιωτικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξ/πουλης, όπως και οπουδήποτε αλλού, δεν φέρνει την ασφάλεια και την ανάπτυξη όπως προπαγανδίζουν κυβέρνηση, ΝΔ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι που στηρίζονται από όλους αυτούς. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ποτέ δε προστάτευσαν τους λαούς, ίσα-ίσα άναψαν πολλές φορές το φιτίλι του πολέμου στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο. Το μόνο που προστατεύουν είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που εκπροσωπούν. Ο ανταγωνισμός αυτών των ομίλων για το μοίρασμα των αγορών και των κερδών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων είναι που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επικίνδυνες εξελίξεις και στην περιοχή μας.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της πόλης να μην συναινέσει στην μετατροπή του λιμανιού σε βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Να καταδικάσει τα κόμματα και τους τοπικούς «άρχοντες» που στρώνουν κόκκινα χαλιά στους αμερικάνους, να αποτελέσουν και αυτές οι εξελίξεις κριτήριο ψήφου. Να στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης που ξεκάθαρα αντιστρατεύονται αυτή την πολιτική και να δυναμώσει το κίνημα ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε οποιαδήποτε άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν όλα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.