Σήμερα είναι: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ Δερέμπεης μικρό ΚΡΟΝΟΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σιμόπουλος: 'Το Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο Αλεξ/πολης θα υποβαθμιστεί.
Σιμόπουλος: 'Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης θα υποβαθμιστεί.

'Μήλον της έριδος' το νέο νοσοκομείο για Ροδόπη και Έβρο.

01-05-2013
Αυστηρό μήνυμα προς όσους επιχειρούν να δημιουργήσουν προσχώματα στην κατασκευή και λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, έστειλε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης. Ένας από τους βασικούς αποδέκτες αυτού του μηνύματος είναι ο πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του, δήλωσε σφόδρα αντίθετος στην προοπτική κατασκευής ενός νέου νοσοκομείου στη Ροδόπη, δίπλα στο Πανεπιστημιακό της πρωτεύουσας του Έβρου, εκτιμώντας πως το τελευταίο θα απειληθεί με υποβάθμιση.

Οι επίμαχες δηλώσεις του καθηγητή της Ιατρικής, που αντανακλούν φυσικά μια ευρύτερη διάθεση εναντίωσης προς το έργο από μερίδα παραγόντων του γειτονικού νομού, προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στους θεσμικούς της Ροδόπης, που έχουν κατατάξει την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων τους για την περιοχή.

 Ένας από αυτούς, ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, δε δίστασε «να σηκώσει το γάντι» και να απαντήσει στις ενστάσεις που διατύπωσε ο κ. Σιμόπουλος, διαβεβαιώνοντας αφενός ότι το νέο νοσηλευτικό ίδρυμα δε θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς αυτό της Αλεξανδρούπολης κι αφήνοντας αιχμές παράλληλα για λογικές, που βρίσκουν έκφραση στο νομό Έβρου, σύμφωνα με τις οποίες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της περίθαλψης τουλάχιστον για τους δύο νομούς, της Ροδόπης και του Έβρου.

Εξάλλου, ο κ. Πετρίδης, χαρακτηρίζοντας προφανές ότι η λειτουργία του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής δεν απειλεί το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης.
Πηγή: paratititis-news.gr