Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το κατάστημα Earthub σε συνεργασία με το πρόγραμμα Fabric Republic συγκεντρώνουν ρούχα και υφάσματα έχοντας τόσο κοινωνικό, όσο και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
Το κατάστημα Earthub σε συνεργασία με το πρόγραμμα Fabric Republic συγκεντρώνουν ρούχα και υφάσματα έχοντας τόσο κοινωνικό, όσο και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Μην πετάς τα ρούχα, ανακύκλωσε τα και εσύ!

16-04-2021

Μία νέα και καινοτόμος εθελοντική δράση κάνει την εμφάνισή της στην πόλη μας!

Το κατάστημα Earthub σε συνεργασία με το πρόγραμμα Fabric Republic συγκεντρώνουν ρούχα και υφάσματα έχοντας τόσο κοινωνικό, όσο και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Η δράση ξεκίνησε από εχθές με διάρκεια ενός μήνα και θα πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο.

Η συλλογή των ρούχων/υφασμάτων θα γίνεται στο κατάστημα (Μαζαράκη 24β, Αλεξανδρούπολη), στο ειδικά διαμορφωμένο (για τον σκοπό αυτό) σημείο συλλογής.

Γιατί όμως η δράση αυτή αποτελεί κομμάτι ενός καινοτόμου συστήματος διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού;


Μετά τη συλλογή των ρούχων/υφασμάτων, το σύστημα δραστηριοποιείται σε τρεις κατευθύνσεις:

- Επαναχρησιμοποίηση: Τα ρούχα που πλέον δε φοράμε γιατί δεν μας αρέσουν, δεν μας κάνουν, δεν είναι στη μόδα μπορούν να πάρουν νέα πνοή και να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας χωρίς πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό. Αφού συλλεχθούν, τα ρούχα απολυμαίνονται, κατηγοριοπούνται και διατίθενται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

- Ανακύκλωση: Οι επιπτώσεις της γρήγορης μόδας και του υπερκαταναλωτισμού είναι τεράστιες για το περιβάλλον. Η ανακύκλωση των αγαθών έχει αποδείξει τα θετικά αποτελέσματα της εφαρμογής της. Στο Earthub, λοιπόν, μπορείτε να δώσετε και ρούχα ή υφάσματα που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν γιατί πολύ απλά θα ανακυκλωθούν!

- Upcycling ή αναβαθμισμένη ανακύκλωση: Αδιαμφισβήτητο trend του σήμερα που ουσιαστικά αποτελεί μια από τις πιο παλιές πρακτικές της εποχής των παππούδων μας. Η πληθώρα αγαθών της σημερινής κοινωνίας σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες διαφημίσεις και το πόσο φθηνά μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ρούχο μας έχουν οδηγήσει στο να σκεφτόμαστε πως θα αγοράσουμε το επόμενο απομακρύνοντάς μας από το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε διαφορετικά το παλιό. Το Fabric Republic απασχολώντας ανθρώπους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες το κάνει αυτό για εμάς φτιάχνοντας tote bags, scrunchies, νεσεσέρ και πολλά άλλα. Από τα "σκουπίδια" του ενός φτιάχνονται θησαυροί για όλους! Φυσικά, τα έσοδα από τις πωλήσεις των νέων προϊόντων χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν τη δράση της τράπεζας ρουχισμού.

Δεν γίνονται δεκτά παπούτσια ή αξεσουάρ. Γίνονται δεκτά κλινοσκεπάσματα καθώς και οποιοδήποτε είδος υφάσματος. Θερμή παράκληση, τα ρούχα/υφάσματα να είναι πλυμένα.