Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μία ηλεκτρική εξωλέμβια φουσκωτή βάρκα δώρησε Κύπριος επιχειρηματίας στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας

Μία ηλεκτρική εξωλέμβια φουσκωτή βάρκα δώρησε Κύπριος επιχειρηματίας στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας

30-06-2020

Μία ηλεκτρική εξωλέμβια φουσκωτή βάρκα, ιδανική για πλεύση σε ποταμό, δωρεά του Κύπριου επιχειρηματία Οδυσσέα Γεωργιάδη, παρέδωσε σήμερα στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, που εδρεύει στο Χειμώνιο, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

«Με χαρά παραδίδουμε στην Αστυνομική Διεύθυνση μία βάρκα, η οποία θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς και τους στόχους της φύλαξης των συνόρων μας, στο πλαίσιο της τεράστιας προσπάθειας που κάνει η Ελληνική Αστυνομία, διαχρονικά», ανέφερε σε δηλώσεις του, κατά την επίσημη παράδοση, ο κ. Μαυρίδης, υπογραμμίζοντας τα «βαθιά αισθήματα του κ. Γεωργιάδη απέναντι στον ελληνισμό και την αναγνώριση που δείχνει στην προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων».

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, η επικοινωνία με τον Κύπριο επιχειρηματία ξεκίνησε ήδη από την πρώτη ημέρα της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τον ίδιο να δηλώνει την επιθυμία του να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο. «Η προσφορά αυτή, αρκετών χιλιάδων ευρώ, ήταν το τελικό αποτέλεσμα της συνεννόησής μας», ανέφερε ο κ. Μαυρίδης, εκφράζοντας «θερμές ευχαριστίες» προς των δωρητή. «Σαν τοπική κοινωνία, είμαστε ευγνώμονες σε τέτοιους ανθρώπους, που με αυτή τους την κίνηση απέδειξαν και αποδεικνύουν καθημερινά ότι η καρδιά του ελληνισμού χτυπάει παντού...», δήλωσε συγκεκριμένα.

Η βάρκα που παραδόθηκε στο τμήμα Συνοριακής Φύλαξης είναι μήκους άνω των 3 μέτρων και τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι η ευελιξία, η υψηλή ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει και η αθόρυβη κίνησή της μέσα στο νερό.

Πηγή: ert.gr