Σήμερα είναι: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό ΚΡΟΝΟΣ ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Συνεταιρισμός «Θράκης Θησαυρός» σας καλεί να φωτογραφηθείτε μέσα στο απέραντο μωβ χωράφι της λεβάντας!

Ο Συνεταιρισμός «Θράκης Θησαυρός» σας καλεί να φωτογραφηθείτε μέσα στο απέραντο μωβ χωράφι της λεβάντας!

15-06-2020

Πολλοί είναι οι συμβολισμοί για το αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό λεβάντα, τόσο για το μεθυστικό του άρωμα όσο και το μοναδικό της χρώμα. Είναι το λουλούδι των γενεθλίων για όσους γεννήθηκαν την 9η Ιανουαρίου και συμβολίζει τη Σταθερότητα και τη σιωπή των λουλουδιών. Επίσης, η λεβάντα αποτελεί σύμβολο για την Αγάπη, την Προστασία, τον Ύπνο, τη Μακροζωία, την Ευσπλαχνία, τον Εξαγνισμό, την Ευτυχία και την Ειρήνη.

Με όλα τα παραπάνω σύμβολα δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η λεβάντα είναι επιλογή για το στολισμό σε πολλούς γάμους. Εκφράζει την αφοσίωση και την ηρεμία. Στη Βικτωριανή γλώσσα των λουλουδιών και σε βιβλία από το 1819, η λεβάντα είναι σύμβολο Ευλάβειας.

Για τον λόγο αυτό ο Συνεταιρισμός «Θράκης Θησαυρός» σας καλεί να  φωτογραφηθείτε μέσα σε ειδυλλιακά χρώματα και αρώματα ώστε να θυμάστε την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας η οποία θα ειναι χρωματισμένη και αρωματισμένη από λεβάντα!

Ο Έβρος αποτελεί ένα εξαιρετικά πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών αφού πέρυσι καλλιεργήθηκαν 2.500 στρέμματα (σε Έβρο και Ροδόπη), ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται αύξηση του αριθμού.

Το αιθέριο έλαιο της Εβρίτικης λεβάντας εξάγεται στο εξωτερικό, κυρίως στη Βουλγαρία και μέσω αυτής και σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία.

Η συγκομιδή για τον Έβρο θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργεί αποστακτήριο στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι Φερών. 

Όσοι θέλετε να βρεθείτε και φωτογραφηθείτε με φόντο τα απέραντο μωβ επικοινωνήστε με τα παρακάτω τηλέφωνα:  6976220599 Δημήτρης , 6977356318 Πασχάλης και στην Ροδοπη 6979666306 Γιώργος.