Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι Συνοριακοί Φύλακες του Έβρου ευχαριστούν τα μέλη του Αγροτικού & Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για την συμβολή τους στην διαφύλαξη των συνόρων

Οι Συνοριακοί Φύλακες του Έβρου ευχαριστούν τα μέλη του Αγροτικού & Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για την συμβολή τους στην διαφύλαξη των συνόρων

09-04-2020

Οι Συνοριοφύλακες του Έβρου έχουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν  θερμά και τα μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για την συμβολή τους στην αποτροπή της μαζικής εισόδου των παράτυπων μεταναστών από το Νότιο τμήμα του Νομού μας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: "Κατά τις πρώτες κρίσιμες ώρες οι ανώνυμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής τάχθηκαν στο πλευρό των γυναικών και ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τις οδηγίες των Ελληνικών Αρχών συνδράμοντας στα μέγιστα στην διαφύλαξη της ακεραιότητας των συνόρων.

Ως γνήσιοι Ακρίτες, ανταποκρίθηκαν στο πατριωτικό τους καθήκον, συμμετείχαν εθελοντικά, με αυταπάρνηση στην περιφρούρηση των συνόρων μας, προσέφεραν τα γεωργικά τους μηχανήματα, κάνοντας τη «νύχτα ημέρα» αποτρέποντας την παράνομη είσοδο των μεταναστών κατά τις νυχτερινές ώρες. Ακόμη προσέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους όσον αφορά την ιδιομορφία και τις ιδιαιτερότητες της αγροτικής περιοχής, όπου και δραστηριοποιούνται.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι κάτοικοι του Νομού Έβρου βιώσαμε μια πρωτόγνωρη, συγκινητική εθνική ομοψυχία. Τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αποδεικνύουν ότι το αίσθημα ευθύνης δεν έχει αλλοιωθεί."