Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
LIDL

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η βόλτα στα χιόνια εξελίχθηκε σε… περιπέτεια!
Η βόλτα στα χιόνια εξελίχθηκε σε… περιπέτεια!

Οικογένεια από το Σουφλί κινδύνεψε στην περιοχή της Αισύμης - Μεγάλη κινητοποίηση της Π.Υ

28-01-2024

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε μια οικογένεια από το Σουφλί κατά την διάρκεια της Κυριακάτικης τους βόλτας.

Ο πατέρας, η σύζυγος και το 7χρονο παιδί επέλεξαν να περάσουν την Κυριακή τους στην Καλλίθεα της Αισύμης, απολαμβάνοντας το χιονισμένο τοπίο. Ωστόσο, η εκδρομή τους εξελίχθηκε σε εφιάλτη όταν το αυτοκίνητό τους κολλησε σε ένα βαλτώδες σημείο του δρόμου, ακινητοποιώντας το (περίπου στη 1 το μεσημέρι)

Δυστυχώς το κινητό τηλέφωνο δεν είχε σήμα με αποτέλεσμα ο πατέρας να αφήσει την οικογένεια του μέσα στο ακινητοποιημένο όχημα προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια. Ξεκίνησε λοιπόν πεζός προς μια περιοχή με ανεμογεννήτριες, ελπίζοντας να βρει σήμα κινητής τηλεφωνίας.

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Ο 50χρονος κατέφερε νε επικοινωνήσει με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Η εν λόγω κλήση ενεργοποίησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα διάσωσης αντιμετώπισε μεγάλες  δυσκολίες. Η έντονη χιονοθύελλα που επικρατούσε στην περιοχή δυσχέραινε την ανεύρεση της οικογένειας. 

Μετά από εφτά αγωνιώδεις ώρες αναζήτησης καθώς ο άνδρας ήταν τελείως αποπροσανατολισμένος και δεν μπορούσε να δώσει το ακριβές σημείο το οποίο βρισκόταν, η ομάδα διάσωσης εντόπισε την οικογένεια περί τις 8 το βραδυ πλάι σε μια ρεματιά.

Όλοι ήταν καλά στην υγεία τους, αν και είχαν περάσει μια περιπέτεια που θα θυμούνταν για πολύ καιρό.

Σ. Καλονιάτη