Σήμερα είναι: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS ΙΚΤΕΟ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Το σφαγείο Φερών δημοπρατείται αρχές Οκτώβρη» - που βρίσκεται το έργο

«Το σφαγείο Φερών δημοπρατείται αρχές Οκτώβρη» - που βρίσκεται το έργο

13-08-2018

Στην επικαιρότητα επανέρχεται το ζήτημα της κατασκευής του σφαγείου στην  Δημοτική Ενότητα των Φερών Αλεξανδρούπολης.

Το έργο, που αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση για όλο τον κτηνοτροφικό κόσμο του νοτίου Έβρου, είναι προϋπολογισμού 2,9 εκ.€, ένα ποσό που έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης καταγγέλει καθυστερήσεις:

«Από την αρχή της προσπάθειας για την κατασκευή ενός σύγχρονου σφαγείου που θα αλλάξει την προοπτική του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας δηλώσαμε στην δημοτική αρχή την αμέριστη συμπαράσταση μας (…), Από τότε όμως περάσανε χρόνια, γίνανε δηλώσεις επί δηλώσεων, συναντήσεις επί συναντήσεων, ακριβώς πριν από έναν χρόνο λίγες ημέρες πριν από την αγροτική έκθεση ο δήμαρχος προσωπικά μας διαβεβαίωνε ότι το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 το έργο θα βγει σε δημοπρασία».

«Το έργο θα δημοπρατηθεί αρχές Οκτωβρίου, και μέσα στο 2018 θα έχουμε πιθανότατα και ανάδοχο», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. «Η Δημοτική Αρχή δεν έχει σφάλμα, γιατί η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό από το Υπουργείο μας δόθηκε στις 19 Ιουλίου, σε 2-2,5 μήνες δηλαδή θα βγει «στον αέρα», καταλήγει ο Βαγγέλης Λαμπάκης.

Η μελέτη του έργου είναι έτοιμη, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών. «Εμείς είχαμε έτοιμη τη μελέτη. Υπήρξε καθυστέρηση 1,5 χρόνου, όλη η Ελλάδα δεν μπορούσε να δημοπρατήσει ότι έργο είναι για μελέτη-κατασκευή. Με τη νέα διακήρυξη, θα προσαρμόσουμε τα τεύχη δημοπράτησης και από Οκτώβριο δημοπρατείται το έργο».

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή οι εργασίες πρόκειται να εκκινήσουν εντός του 2019, με διάρκεια ολοκλήρωσης τον 1,5 με 2 χρόνια.  

Μαρίνα Κριτού