Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ποια η σχέση δημοτικών ακινήτων στην Αλεξανδρούπολη με το Υπερ-ταμείο;

Ποια η σχέση δημοτικών ακινήτων στην Αλεξανδρούπολη με το Υπερ-ταμείο;

27-09-2018

Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου στο πλαίσιο της 28ης συνεδρίασης του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης επισήμανε ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου έχει ξεκινήσει να ερευνά το ζήτημα, από τότε που έγινε γνωστή η απόφαση του Υπουργείο Οικονομικών για «μεταβίβαση» 10.119 δημόσιων κτηρίων στον Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων προς αξιοποίηση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 80 ακίνητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης που όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Λαμπάκης «ψάχνουμε για να δούμε ποια είναι δικά μας και ποιανών έχουμε χρήση».

Το σκεπτικό της έρευνας εδράζεται στο ότι μετά από τα αποτελέσματά αυτής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα μπορεί να κινηθεί αναλόγως για την εξαίρεση ακινήτων, και την αξιοποίησή τους από τη Δημοτική Αρχή.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος ανέφερε πως «πήραμε πίσω τόσο το χώρο δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο, όσο και αυτόν του Λυκείου Φερών».

Η έρευνα αφορά τόσο την κυριότητα των κτηρίων, αλλά και το χαρακτηρισμό αυτών, αφού σύμφωνα με το νόμο ίδρυσης του Υπερ-ταμείου μεταβιβάζονται η κυριότητα και νομή όλων των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου στην ΕΤΑΔ, με την εξαίρεση αιγιαλών, παραλιών, παρόχθιων εκτάσεων, υδρότοπων, περιοχών Ramsar και Natura, αρχαιολογικών χώρων, αμιγώς δασικών εκτάσεων κ.λπ.

Να σημειωθεί πως η δυνατότητα επιστροφής ακινήτων στο ελληνικό Δημόσιο πράγματι προβλέπεται στον νόμο του υπερταμείου.

Μαρίνα Κριτού

Παρακολουθήστε όλα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το e-evros: