Σήμερα είναι: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
JOY Δερέμπεης μικρό ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σύμφωνα με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου, καθιερώθηκε ενιαίο πρόγραμμα εορτασμού της 14ης Μαΐου σε όλο το νομό.
Σύμφωνα με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου, καθιερώθηκε ενιαίο πρόγραμμα εορτασμού της 14ης Μαΐου σε όλο το νομό.

Πρόγραμμα εορτασμού απελευθέρωσης της Αλεξ/πολης.

01-05-2013
Για τον εορτασμό της Επετείου της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, ορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ως εξής:

1. Γενικός σημαιοστολισμός του Δημοτικού Καταστήματος, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της πόλης από της 8ης πρωινής ώρας της 13ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 14ης Μαΐου 2013.

2. Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 13ης και 14ης Μαΐου 2013.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΐΟΥ

Ώρα 19:00: Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ώρα 20:45: Λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Ελευθερώτριας, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των Αρχών και του λαού της πόλης.

ΤΡΙΤΗ ΜΑΐΟΥ

Ώρα 07:00: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου.

Ώρα 08:00: Έπαρση σημαίας μπροστά στο χώρο της Μεραρχίας με τη στρατιωτική μουσική και τη συμμετοχή τμημάτων στρατού.

Ώρα 10:30
: Αρχιερατικό συλλείτουργο κι επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου συγχοροστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνος κ.κ. Βασιλείου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κασσανδρίας κ.κ. Νικοδήμου.
Τον πανηγυρικό της μέρας, μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει η κα Δεληγιάννη – Τσιουλπά Άννα, Φιλόλογος.

Ώρα 11:15: Έπαρση της σημαίας στο χώρο δίπλα στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη σε ανάμνηση του γεγονότος της έπαρσης της σημαίας στο χώρο μπροστά στο Ταχυδρομείο, την ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης στις 14 Μαΐου 1920, με τη φροντίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τους Βουλευτές, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών, τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και τον Ερυθρό Σταυρό.
Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων. Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία, θα προσέλθουν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων με τη φροντίδα καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Ώρα 12:00: Κοινή παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, πολιτιστικών συλλόγων, των αναπήρων πολέμου με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής στη κεντρική λεωφόρο της πόλης, παρουσία των Αρχών (μπροστά στη στρατιωτική λέσχη).

Σύμφωνα με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου, καθιερώθηκε ενιαίο πρόγραμμα εορτασμού της 14ης Μαΐου σε όλο το νομό.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Στην έδρα κάθε Δήμου, την πρώτη Κυριακή μετά τις 14 Μαΐου, θα πραγματοποιείται δοξολογία, στη δε Αλεξανδρούπολη, θα γίνεται ανήμερα.
• Στη δοξολογία θα παρευρίσκονται όλα τα σχολεία με τις σημαίες, οι στρατιωτικές και λοιπές Αρχές του Δήμου.
• Μετά τη δοξολογία θα γίνεται ομιλία για την απελευθέρωση της Θράκης.
• Ανήμερα της 14ης Μαΐου σε όλα τα σχολεία του νομού, κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος, θα πραγματοποιείται ομιλία για την επέτειο της απελευθέρωσης.

ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ

Ομιλία σε όλα τα σχολεία κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ

Σημαιοστολισμός του Δημοτικού καταστήματος κάθε δήμου, των Δημόσιων καταστημάτων και υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., των σπιτιών και ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 18ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2013.

Φωταγώγηση της έδρας του Δήμου, του Δημοτικού καταστήματος, των Δημοσίων υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. κατά τις βραδινές ώρες στις 18ης και 19ης Μαΐου 2013.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ

Δοξολογία στην έδρα κάθε Δήμου.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζει Δημοτικό Σύμβουλο, που θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της μέρας, μετά τη δοξολογία στο ναό.