Σήμερα είναι: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ VAMOS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Προσλήψεις ΠΓΝΑ: παράταση συμβάσεων & τι ακριβώς συμβαίνει με τις αιτήσεις

Προσλήψεις ΠΓΝΑ: παράταση συμβάσεων & τι ακριβώς συμβαίνει με τις αιτήσεις

21-11-2018

Σύγχυση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (20/11) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού.

Συγκεκριμένα, πολλοί πολίτες, κατά κύριο λόγο γυναίκες, προσέρχονταν στη Μονάδα Υγείας προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την προκήρυξη που «τρέχει» και αφορά στην πρόσληψη 139 ατόμων.

Για κάποιο χρονικό διάστημα όμως επικράτησε σύγχυση και εντάσεις, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των πολιτών, οι αιτήσεις τους δεν γίνονταν αποδεκτές, χωρίς κανείς να τους ενημερώνει για ποιο λόγο.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς τηλεφώνησαν και στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διαλευκανθεί η κατάσταση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου συνεδρίασε το βράδυ της ίδιας ημέρας, αποφασίζοντας την παράταση των ήδη υπαρχόντων ατομικών συμβάσεων εργασίας στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση, έως και τις 30 Ιουνίου του 2019.

Ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης επισημαίνει τι ακριβώς θα συμβεί από εδώ και πέρα απαντώντας σε όλους τους ενδιαφερόμενους:

«Υπήρξε η σκέψη του «παγώματος» της προκήρυξης, όμως μετά και από παραίνεση του ΑΣΕΠ, αποφασίσαμε να παραμείνει ενεργή, και αν παραταθούν οι παλιές ώστε να μην μείνει το Νοσοκομείο χωρίς καθαριότητα. Απλά θα αργήσουν να βγουν τα αποτελέσματα δεδομένου του πλήθους των αιτήσεων. Όμως ο κόσμος μπορεί να προσέρχεται κανονικά μέχρι και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι να καταθέτει αιτήσεις».

Υπενθυμίζεται πως οι νέες συμβάσεις θα έχουν διάρκεια 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής τους.

Μαρίνα Κριτού