Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"AΡΧΗ" για την απόρριψη Ζαμπούκη για debate: «O κ. Ζαμπούκης κάτι θέλει να κρύψει. Επιμένουμε στο διάλογο»

"AΡΧΗ" για την απόρριψη Ζαμπούκη για debate: «O κ. Ζαμπούκης κάτι θέλει να κρύψει. Επιμένουμε στο διάλογο»

13-10-2023

Κρύβεται από τους δημοσιογράφους, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από τους δημότες καθώς φαίνεται ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, με την απόφασή του να απορρίψει τις προσκλήσεις δύο τηλεοπτικών σταθμών για debate με τον Σταύρο Σταυράκογλου.

«Είναι εξίσου σημαντικό αυτές τις ημέρες και ώρες να συνομιλούμε με την κοινωνία και τους δημότες» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του, φάσκωντας και αντιφάσκωντας, από τη στιγμή που δύο τηλεοπτικοί σταθμοί του έδωσαν το βήμα να επικοινωνήσει μαζικά στους δημότες τις θέσεις του.

Επικαλούμενος ότι έτσι θα κέρδιζε χρόνο, ο κ. Ζαμπούκης, το μόνο που καταφέρνει να επιδείξη λίγα 24ωρα πριν τον β' γύρο των εκλογών, είναι απλά έλλειψη σεβασμού απέναντι στους δημότες και στο δικαίωμα τους για έγκυρη ενημέρωση.

Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση της παράταξης "ΑΡΧΗ", εκδίδοντας σχετικό δελτίο τύπου για αυτή την απογοητευτική απόφαση του νυν δημάρχου Αλεξανδρούπολης. 

«Είναι σαφές πως ο κύριος Ζαμπούκης κάτι θέλει να κρύψει. Εμείς σε κάθε περίπτωση επιμένουμε στο διάλογο, στη διαφάνεια και στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της. 

VW Τερζενίδης

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της "ΑΡΧΗ":

Φυγομαχεί ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Ζαμπούκης.

Ο κρυπτόμενος Δήμαρχος προέβη σήμερα σε μια ακόμη απρέπεια. Ενώ είχε απαντήσει και μάλιστα γραπτώς θετικά στο κάλεσμα του τηλεοπτικού σταθμού Δέλτα για ανοιχτό διάλογο ανάμεσά μας, τελικά με δελτίο τύπου απέρριψε την πρόταση του σταθμού.

Το δελτίο τύπου βγήκε την ώρα που εκπρόσωποι του συνδυασμού μας ήταν στο κανάλι για να συζητήσουμε τους όρους του διαλόγου όπως εκείνος είχε ζητήσει.

Είναι σαφές πως ο κύριος Ζαμπούκης κάτι θέλει να κρύψει. Εμείς σε κάθε περίπτωση επιμένουμε στο διάλογο, στη διαφάνεια και στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών.

Δεν κρυβόμαστε και το κυριότερο δεν φοβόμαστε.

Όσον αφορά τον κύριο Ζαμπούκη τον κατανοούμε. Προτιμά να κινείται στη σκοτάδι.

Την Κυριακή κάνουμε μια Νέα αρχή.

Ενώνουμε τον τόπο μας. Δημιουργούμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Με περισσότερη αλήθεια, με περισσότερη διαφάνεια, με περισσότερη αισιοδοξία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του "Δήμος Για Όλους. Πρώτα Εσύ":

Με χαρά διαβάσαμε, ότι χθες το μεσημέρι, εστάλη πρόσκληση συμμετοχής σε «τηλεμαχία» (debate) που όμως η πρόσκληση αυτή είχε γενικούς αποδέκτες τα τοπικά ΜΜΕ.

Στον 1ο τηλεοπτικό σταθμό που μας προσκάλεσε αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση του debate, ορίζοντας την ημέρα, την ώρα και τον χώρο διεξαγωγής του, ανταποκριθήκαμε άμεσα αποδεχόμενοι την πρόσκληση.

Λίγες ώρες αργότερα λάβαμε νέα πρόσκληση από άλλον τηλεοπτικό σταθμό που μας καλούσε σε debate άλλη ημέρα, άλλη ώρα και σε άλλον χώρο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, 30 περίπου ώρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου και έχοντας ήδη οργανώσει και προγραμματίσει τις δράσεις μας, ούτε μπορούμε να είμαστε σε όλα τα debate που διοργανώνονται από διαφορετικά μέσα ούτε να ικανοποιούμε όλα τα αιτήματα και να παραβρισκόμαστε όπου αλλού μπορούμε να προσκληθούμε.

Είναι εξίσου σημαντικό αυτές τις ημέρες και ώρες να συνομιλούμε με την κοινωνία και τους δημότες.

Ως εκ τούτου, δε θα συμμετάσχουμε σε κανένα από αυτά τα debate.

Το κάλεσμα θα μπορούσε να είχε γίνει την επομένη της α΄ Κυριακής με οργάνωση και προγραμματισμό και όχι την τελευταία στιγμή.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μιλάμε καθημερινά με τα έργα και τις πράξεις μας.

Από την επόμενη των εκλογών θα έχουμε απεριόριστο χρόνο για διάλογο από όποια θέση μας τάξει η τοπική μας κοινωνία.

Ό,τι έχουμε να πούμε με την ΑΡΧΗ θα το πούμε με το ΤΕΛΟΣ των εκλογών.