Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Wheeling2help" ή αλλιώς Dream - Travel - Live στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

"Wheeling2help" ή αλλιώς Dream - Travel - Live στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

03-09-2016

"Wheeling2help" ή αλλιώς Dream - Travel - Live στην Αλεξανδρούπολη!

Ωραίο ακούγεται σαν τίτλος, δε συμφωνείτε, αλλά τι ακριβώς είναι; 

Λοιπόν, το wheeling2help είναι, όπως δηλώνει και το όνομά του, μια ποδηλατάδα διαφορετική από τις υπόλοιπες με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοραστούν 100 αμαξίδια για παιδιά με αναπηρία σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Ας δούμε τώρα και τις λεπτομέρειες. Εμπνευστές του όλου εγχειρήματος είναι ένα ζευγάρι νέων παιδιών, ο Έλπις Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στη ζωή από το να συνδυάζεις τον αθλητισμό, τα ταξίδια και τον εθελοντισμό και όχι απαραίτητα μ' αυτή τη σειρά.

Μ' αυτό το σκεπτικό γεννήθηκε και το wheeling2help (ποδηλατώ για να βοηθήσω) και ανάμεσα στις άλλες δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει, έρχεται να προστεθεί και η συγκεκριμένη.

Στις 7 του Σεπτέμβρη, τη μέρα που ξεκινάει στην Κων/πολη η Παραολυμπιάδα, ο Έλπις και η Δώρα θα ξεκινήσουν από κει με τα ποδήλατά τους και θα διασχίσουν 20 πόλεις και συνολικά 1.700 χμ σε 32 μέρες με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης. 

Η Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει το δεύτερο σταθμό μετά την Κων/πολη και την πρώτη πόλη επί Ελληνικού εδάφους. Θα ακολουθήσουν η Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα κ.α.

Η πρώτη στάση λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, υποστηρικτές πρωτοβουλιών που πρεσβεύουν και προωθούν τον εθελοντισμό, αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστικής μας παράδοσης, φιλοξενούν και σας προσκαλούν στον ολοκαίνουργο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το Καπνομάγαζο, την Τετάρτη,15 Ιουνίου, στις 19:00, να γνωριστούμε και να διερευνήσουμε από κοινού τρόπους και δυνατότητες για την ενεργή συμμετοχή σας με δράσεις και δημιουργικές δραστηριότητες με στόχο τη δημιουργία μιας πετυχημένης και μεγάλης γιορτής του εθελοντισμού και της προσφοράς.