Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μπράβο… Όχι μπράβο…!
Μπράβο… Όχι μπράβο…!

Στα τοπικά ΜΜΕ μοιράζει αγωγές, στα αθηναϊκά μοιράζει ευρώ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

04-06-2021

Εκεί που λέγαμε ότι το έχει τερματίσει η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης, τελικά έχει κι άλλο.  Έχουν να δουν πολλά ακόμα τα μάτια μας καθώς φαίνεται!

Ο λόγος αυτή την φορά γίνεται για την νέα "πρωτοποριακή" απόφαση να δώσει με απευθείας ανάθεση το ποσό των 3.720 ευρώ + ΦΠΑ σε site των Αθηνών για συνδρομή διάρκειας ενός έτους προκειμένου να δημοσιεύει τα Δελτία Τύπου του δήμου.

Βάση της συγκεκριμένης απόφασης η οποία δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η ιστοσελίδα Aftodioikisi.gr, θα εισπράξει καθαρά 3.000 ευρώ ώστε να δημοσιεύει κάθε μήνα 15 δελτία Τύπου που εκδίδει ο δήμος αλλά και μια γραπτή συνέντευξη κάποιου στελέχους του δήμου. 

Όπως ήταν αναμενόμενο και αυτή η κίνηση δεν έμεινε ασχολίαστη από μεγάλη μερίδα τοπικών ΜΜΕ αλλα και από την παράταξη Πόλη & Πολίτες η οποία με το που έγινε γνωστή η είδηση έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook "Βρε τι πάθαμε, εδώ δέχονται μηνύσεις για την αντικειμενική ενημέρωση και στην Αθήνα εκδίδονται τιμολόγια για την επικοινωνιακή προβολή. Μήπως τελικά όλα γίνονται για το θεαθήναι και την προσωπική προβολή του;" 

Και για να είμαστε ξεκάθαροι καλώς καμωμένα όλα αυτά, να κινείται το χρήμα, αλλά όχι την στιγμή που στον δήμο σου τα ΜΜΕ τα "πολεμάς" και τα τρέχεις στα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2020 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης απέστειλλε στο e-evros.gr και σε άλλα δύο τοπικά site εξώδικα (παρότι δημοσιεύσαμε την επόμενη ημέρα την απάντηση του γραφείου του) σχετικά με το ζήτημα που είχε ανακύψει από δημοσίευματα του alexandroupolisonline.com και evrosonline.gr με τίτλο: "Προκλητική απευθείας ανάθεση Ζαμπούκη σε αδερφή Αντιδημάρχου" και "Οικογενειακή υπόθεση άλλη μία απευθείας ανάθεση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης" αντίστοιχα. 


Εντός ολίγων ημερών, το evrosonline και το alexandroupolionline  παρέλαβαν αγωγές όπου ο Δήμαρχος ζητά να αποζημιωθεί με 30.000 ευρώ από τον καθένα ενώ 10 μήνες αργότερα ανέσυρε "από το συρτάρι" αγωγή και για e-evros.gr. 

Μία κίνηση η οποία προκάλεσε την αντίδραση της ΕΣΗΕΜΘ η οποία έκανε λόγο για βίαιη χειραγώγηση και εκφοβισμό της ενημέρωσης, ενώ καλεί το Δήμαρχο να αναθεωρήσει τη στάση του και να σεβαστεί την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων.

Πέρα από όλα αυτά για να είμαστε δίκαιοι και να αποδίδουμε τα εύσημα εκεί και όπου χρειάζεται, να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην δημοτική αρχή για την καλοψυχία της και την έμπρακτη συμπαράσταση αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε στους συναδέλφους μας στην Αθήνα (3.000 ευρώ είναι αυτά δεν τα λες και λίγα!)

Να τα λέμε κι αυτά γιατί εμείς δεν είμαστε της νοοτροπίας "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα", ε λοιπόν μπράβο σας και εις άλλα με υγεία.

Σ.Κ