Σήμερα είναι: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
greek english turkish
TIMI MIKRO BABY SHOP AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στάση εργασίας εκπαιδευτικών στον Έβρο - "θέσεις μάχης" για το Νομοσχέδιο

Στάση εργασίας εκπαιδευτικών στον Έβρο - "θέσεις μάχης" για το Νομοσχέδιο

09-01-2019

Εκ νέου θα αναστείλλουν τη λειτουργία τους τα σχολεία στο Νομό Έβρου, όμως αυτή τη φορά όχι εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Το σύνολο των σχολικών μονάδων, όχι μόνο στον Έβρο και τη Θράκη, αλλά σε όλη τη χώρα, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν την προσεχή Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ διοργανώνουν διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας στη 1 το μεσημέρι, με αφορμή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη τριετία.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου, προκηρρύσοντας απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ διαμαρτυρία αναμένεται να λάβει χώρα και στην Αλεξανδρούπολη, που όμως δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί ακόμη.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σημειώνουν ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς Υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Oι εκπαιδευτικοί με κεντρικό σύνθημα «Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία» ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματα τους.

Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι μαθητές κι εκπαιδευτικοί στους περισσότερους Δήμους του Έβρου να κάνουν μάθημα μόλις 1 ημέρα την εβδομάδα που διανύουμε.