Σήμερα είναι: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
greek english turkish
KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στη Βουλή το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου & το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Στη Βουλή το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου & το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

19-02-2019

Προς επίλυση φαίνεται πως βαδίζουν δύο χρόνια προβλήματα, που καιρό τώρα ταλανίζουν τους κατοίκους του Νομού Έβρου.

Ο λόγος για την διοικητική αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και την ανακήρυξη του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης σε «άγονο».

Το Πολυνομοσχέδιο – σκούπα του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει συνολικά 147 άρθρα, και επιχειρεί να ρυθμίσει σειρά ζητημάτων.

Η συζήτηση ξεκινά σήμερα (19/02) με την εισαγωγή του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία μάλιστα εισηγητής είναι και ο Εβρίτης Βουλευτής Γιώργος Καΐσας και αμέσως μετά αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και άρθρο που αφορά στις οργανικές μονάδες νοσοκομείων, σύμφωνα με το οποίο αίρεται το άρθρο 2 του νόμου 4052 του 2012, που ίδρυε ενιαία Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με τη διασύνδεση νοσοκομείων.

Το γεγονός αυτό συνεπάγεται την διοικητική "απόσχιση" της μονάδας υγείας Διδυμοτείχου, από το ΠΓΝΑ.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται άρθρο που χαρακτηρίζει τη Σαμοθράκη άγονη και προβληματική περιοχή α’ ζώνης, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και της τοπικής κοινωνίας, γεγονός που παρέχει οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς, προκειμένου να στελέχωσουν τη δομή υγείας.

Δείτε εδώ το Πολυνομοσχέδιο