Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σε όλη τη διαδρομή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και το Αετοχώρι εντοπίστηκαν συνθήματα.
Σε όλη τη διαδρομή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και το Αετοχώρι εντοπίστηκαν συνθήματα.

Στο αυτόφωρο δύο άτομα για υβριστικά συνθήματα σε τοίχους κατά του Μητροπολίτη.

09-05-2015

Αίσθηση και προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός της σύλληψης ενός 36χρονου επιχειρηματία από την Αλεξανδρούπολη και ενός 34χρονου ΕΠΟΠ, στο Αετοχώρι Έβρου τα χαράματα της Παρασκευής.

Όλα συνέβησαν στις 04:00 το πρωί (!!!) όταν οι δύο άντρες «πιάστηκαν» επ’ αυτοφώρω την στιγμή που γράφανε με σπρέι στον τοίχο της εκκλησίας υβριστικά συνθήματα για τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. κ. Άνθιμο στο Αετοχώρι. Είχαν προηγουμένως γράψει και άλλα στη διαδρομή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το χωριό.

Σήμερα εν τω μεταξύ (8/5) το Αετοχώρι γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στην ομώνυμη ανδρώα Μονή της Μητροπόλεως, που προφανώς αποτελεί και την αφορμή για τους δράστες.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης όπου και ακολούθησε η διαδικασία του αυτόφωρου ενώ έχει διαταχθεί και έρευνα στις οικίες τους.

Πάντως γεννώνται πολλά ερωτήματα από αυτή τη σύλληψη μιας και τον τελευταίο καιρό η δράση "ομάδας πιστών" (ή μήπως άπιστων) έχει προκαλέσει την κοινή οργή. Πολλά συνθήματα γραμμένα σε τοίχους και γέφυρες, έντυπα με συκοφαντικό χαρακτήρα αλλά και ξαφνικοί θάνατοι ανθρώπων που αναφέρονται μέσα σε αυτά προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό.


Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις!