Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης συζήτηση για τις θαλάσσιες ανεμογεννήτριες
Πρόταση για ψήφισμα που αφορά στις θαλάσσια αιολικά πάρκα που έχει ανακοινωθεί οτι θα δημιουργηθούν στην περιοχή, κατέθεσε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση και αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.
Όπως είναι πλέον γνωστό, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης υπάρχει το σχέδιο για κατασκευή δύο μεγάλων θαλασσίων πάρκων αιολικής ενέργειας, στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης.
Το σχέδιο αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ειδικά όταν έγινε γνωστό οτι θα κατασκευαστούν δεκάδες ανεμογεννήτριες ύψους περίπου 300 μέτρων περίπου και με βάσεις στον βυθό και όχι πλωτές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις όσων αντιδρούν, αυτές οι κατασκευές θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα και θα αλλάξουν εντελώς τη φυσιογνωμία της περιοχής.
Πρόσφατα είχε γίνει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από ειδικούς επιστήμονες και η πρώτη αίσθηση ήταν οτι υπάρχει καθολική αντίδραση στο σχέδιο. Ανάλογα ψηφίσματα κατά των θαλάσσιων ανεμογεννητριών, έχουν ήδη υπάρξει από τον Δήμο Σαμοθράκης και τον Δήμο Κομοτηνής.
- Η πρώτη "Ροζ πανσέληνος" της χρονιάς: Σήμερα το εντυπωσιακό φαινόμενο!
(24-04-2024) - Το 2% στις πανελλήνιες για υποψήφιους από Έβρο και Θεσσαλία, δεν αφορά σε μόρια, αλλά σε επιπλέον θέσεις εισαγωγής
(24-04-2024) - Betsson Greece: Ένας νόμιμος bookmaker
(24-04-2024) - Εντυπωσιακές διακρίσεις για δύο μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης
(24-04-2024) - «Γίνε Σύμβουλος για μια Μέρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ορεστιάδας
(24-04-2024)