Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από ψηλά.
Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από ψηλά.

Στο ΥΠΕΝ σήμερα ο Πρωθυπουργός - Μέσα στην ατζέντα των θεμάτων και η Αλεξανδρούπολη

25-01-2021

Το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επαφών που έχει εγκαινιάσει για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Ο νέος υπουργός Κ. Σκρέκας αναμένεται να παρουσιάσει την ατζέντα των προτεραιοτήτων του ΥΠΕΝ, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναπτυξιακή διάσταση του τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Η ατζέντα του ΥΠΕΝ περιλαμβάνει και τα θέματα γεωστρατηγικής σημασίας του ενεργειακού τομέα και της ανάδειξης της χώρας μας ως ενεργειακού κόμβου για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη σημασία εμφανίζουν τα μεγάλα ενεργειακά έργα που ολοκληρώθηκαν (TAP) ή βρίσκονται σε εξέλιξη (IGB, FSRU Αλεξανδρούπολης) και εξυπηρετούν την εθνική ενεργειακή στρατηγική.  

Σημαντικό κεφάλαιο για το ΥΠΕΝ, αποτελεί επίσης, το θέμα του ενεργειακού κόστους για απλούς καταναλωτές, επιχειρήσεις και βιομηχανίες, καθώς επίσης και η εξομάλυνση της λειτουργίας νέου μοντέλου της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (target model) που τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Νοέμβριο και αντιμετώπισε προβλήματα στο αρχικό διάστημα εφαρμογής του. Σημειώνεται ότι ο νέος υπουργός αναμένεται να δώσει μεγάλη έμφαση επίσης στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, με συγκεκριμένες δράσεις που θα έχουν ως στόχο να μειωθεί το ενεργειακό κόστος και να καλυφθούν οι ανάγκες των ευάλωτων νοικοκυριών. 

Επίσης στην ατζέντα του υπουργείου βρίσκονται και οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες αποτελούν σημαντικό κομμάτι του συνολικού προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων. Ως γνωστόν σε εξέλιξη βρίσκονται οι πωλήσεις της ΔΕΠΑ (Εμπορίας και Υποδομών), της υπόγειας αποθήκης αερίου της Ν. Καβάλας, η Λάρκο αλλά και η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία εποπτεύεται από την ίδια τη ΔΕΗ. 

 

Πηγή: energypress.gr