Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Guangzhou της Κίνας υπέγραψε το ΔΠΘ

19-12-2019

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επισκέφτηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 πενταμελής αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο της Guangzhou της Κίνας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα, οι προσκεκλημένοι του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ. συμμετείχαν στην Ξάνθη σε κοινή συνεδρία και με άλλα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσω αμοιβαίων παρουσιάσεων, τοποθετήσεων και συζητήσεων, λεπτομέρειες για τις εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων και των συναφών Τμημάτων και Εργαστηρίων τους.

Στη συνέχεια, οι Κινέζοι Καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος και Αντισεισμικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δ.Π.Θ. και να παρακολουθήσουν υπό εξέλιξη δοκιμές και ερευνητικά έργα, να συζητήσουν για ερευνητικές συνεργασίες σε θέματα αντισεισμικών κατασκευών και προηγμένων επεμβάσεων.

Η πενταμελής αντιπροσωπεία του Guangzhou University που αποτελούνταν από τους Prof. Jiyang Fu, Vice President, Prof. Zhaoxian Gong, Dean, Prof. Jiurong Wu, Prof. Youqin Huang, και τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Xiang Chen, συνοδευόμενη από τον Προέδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Καθηγητή κ. Αναξαγόρα Ελένα και τον Επ. Καθηγητή Θόδωρο Ρουσάκη μετέβη στο κτίριο διοίκησης του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, όπου έγινε δεκτή από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή Χειρουργικής Αλέξανδρο Χ. Πολυχρονίδη, και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων Καθηγητή κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις πτυχές της μελλοντικής συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων και τους νέους ορίζοντες ερευνητικών συνεργασιών, ανταλλαγής φοιτητών και κινητικότητας Καθηγητών, οι οποίοι ανοίγονται σε όλα τα κοινά πεδία ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων από τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τον Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου της Guangzhou κ. Jiyang Fu.