Σήμερα είναι: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Συνεχίζονται οι κλοπές και οι λεηλασίες στο παλιό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Συνεχίζονται οι κλοπές και οι λεηλασίες στο παλιό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

30-04-2018

Ένα θέμα για το οποίο πραγματικά "έχει χυθεί πολύ μελάνι" είναι το παλιό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο από το 2002, οπότε και μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες του στις νέες εγκαταστάσεις, παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Το παλιό Νοσοκομείο επί της Δήμητρας στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο έχει επέλθει στην κυριότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων παραμένει αναξιοποίητο και ρημάζει στο πέρασμα το χρόνου. 

Σε κάποιους από τους πολλούς χώρους του στεγάζονται διάφοροι Σύλλογοι, όπως ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Έβρου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων, το Φιλοζωικό Σωματείο Κιβωτός αλλά και Δομές της Α' και Β' Εκπαίδευσης, οι οποίοι και καταγγέλουν τις κατεπανάληψη κλοπές που έχουν υποστεί αφού ο χώρος συνεχίζει να παραμένει αφύλαχτος!

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου αναφέρει πως οι κλοπές κυρίως καλωδίων συνεχίζονται με αποτέλεσμα οι Σύλλογοι που στεγάζονται εκεί να μένουν χωρίς ρεύμα.

Ενώ επισήμανε πως οι συγκεκριμένες κλοπές μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αποβούν μοιραίες καθώς ορισμένα καλώδια έχουν ρεύμα.

Τέλος να θυμήσουμε πως η Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης αλλά και η Αντιπεριφέρεια Έβρου διεκδικούν την παραχώρηση του κτηρίου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προβούν στην αξιοποίση του.

Δείτε ένα παλιότερο σχετικό ρεπορτάζ του e-evros.gr και φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στο παλιό Νοσοκομείο εδώ.