Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Απαλού καλωσόρισαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου με έναν ιδιαίτερο τρόπο!

Τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Απαλού καλωσόρισαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου με έναν ιδιαίτερο τρόπο!

30-06-2022

Με ιδιαίτερη χαρά τo Κέντρο Πρόληψης υλοποίησε τη δράση: «Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια». Πρόκειται για μια δράση με στόχο αφενός την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό σχολείο και αφετέρου τη πρόληψη της ενδοσχολικής βίας. Η πραγματοποίηση της δράσης γίνεται σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση αφορά μια συνάντηση με τους μαθητές που την επόμενη χρονιά θα είναι στην ΣΤ' τάξη του σχολείου, κάνοντας αναδρομή στη δική τους «πρώτη μέρα στο σχολείο» ανακαλώντας συναισθήματα και αναμνήσεις, καθώς και τους παράγοντες που διευκόλυναν ή εμπόδισαν τη προσαρμογή τους.

Στη δεύτερη φάση, τα νήπια επισκέπτονται το νέο τους σχολείο, γίνονται ζευγάρια με κλήρωση, γνωρίζονται μεταξύ τους, ανταλλάσσουν ζωγραφιές και στη συνέχεια γίνεται η ξενάγησή τους στους χώρους του σχολείου (τάξεις, γραφεία δασκάλων, προαύλιο χώρο, βιβλιοθήκη, αίθουσα υπολογιστώ κτλ.).

Συνεργασία υπήρξε μεταξύ της Διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου Απαλού και της Διεύθυνσης του Νηπιαγωγείου Απαλού. Τη δράση συντόνισαν η κα Καλτσερά Κρυσταλλένια, Ψυχολόγος και η κα Τσελίδου Θεανώ, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου. Συμμετείχαν η κα. Καρυπίδου Ελένη, Ψυχολόγος και η κα. Μαϊκούση Σουλτάνα, Κοινωνιολόγος, Στελέχη ΕΣΠΑ.