Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.

Τελωνείο των Κήπων: Αναστροφή και πίσω για απογοητευμένους Τούρκους τουρίστες

16-06-2024

Σοβαρή ταλαιπωρία αντιμετώπισαν για ακόμη μία φορά οι Τούρκοι τουρίστες που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους μέσω του τελωνείου των Κήπων. Οι ουρές των οχημάτων που σχηματίστηκαν ξεπέρασαν τα πολλά χιλιόμετρα, καθιστώντας την είσοδο στη χώρα μια ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Οι τουρίστες, περιμένοντας για ώρες υπό τον καυτό ήλιο, εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση. Πολλοί από αυτούς, κουρασμένοι και απογοητευμένοι, αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους, εγκαταλείποντας τα σχέδια τους για διακοπές στην Ελλάδα.

«Περιμέναμε περισσότερες από πέντε ώρες και η ουρά δεν φαινόταν να κινείται. Δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να επιστρέψουμε,» δήλωσε τηλεφωνικά στο e-evros.gr  ένας από τους πολλούς τουρίστες που εγκατέλειψαν την προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει ένα χρόνιο πρόβλημα στο τελωνείο των Κήπων, όπου η ροή των επισκεπτών συχνά αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια. Οι αρμόδιοι φορείς προσπαθούν να βρουν λύσεις, αλλά η έλλειψη επαρκούς προσωπικού και η υποδομή που δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου, δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Η απογοήτευση των τουριστών είναι κατανοητή, καθώς η αναμονή σε ουρές που φτάνουν πολλά χιλιόμετρα μπορεί να χαλάσει τις διακοπές πριν καν αρχίσουν. Επιπλέον, η δυσχέρεια στην είσοδο της χώρας έχει αρνητικές συνέπειες για την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός.

Η ανάγκη για άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση είναι επιτακτική. Προτάσεις όπως η αύξηση του προσωπικού στα τελωνεία, η βελτίωση των υποδομών και η δημιουργία ειδικών λωρίδων για τουριστικά οχήματα, έχουν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων. Αλλά μέχρι εκεί.

Η Ελλάδα, ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ΟΦΕΙΛΕΙ να εξασφαλίσει ότι η πρώτη εμπειρία των επισκεπτών της είναι ευχάριστη και χωρίς περιττές δυσκολίες.