Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τέμπη ένας χρόνος μετά: Δικαίωση για τις 57 ψυχές

Τέμπη ένας χρόνος μετά: Δικαίωση για τις 57 ψυχές

28-02-2024

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Φεβρουαρίου 2023. Έκεινη η αποφράδα νύχτα που πάγωσε όλη η Ελλάδα, η νύχτα που η κοιλάδα των Τεμπών "βάφτηκε" κόκκινη, η νύχτα που για δεκάδες οικογένειες σταμάτησε ο χρόνος.

Τουλάχιστον 57 άτομα έχασαν την ζωή τους κι άλλοι πόσοι τραυματίες. Οι περισσότεροι γυρίσαμε σελίδα και συνεχίσαμε να ζούμε (από τύχη σε αυτήν την χώρα). Κάποιοι όμως πέθαναν μαζί με τα παιδιά τους, εκείνη την νύχτα.

VW Τερζενίδης

Γι αυτούς τους ανθρώπους που "έφυγαν" το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην ξεχάσουμε, να πιέσουμε, να επιμείνουμε, να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δικαίωση για τις 57 ψυχές της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Δικαίωση για τους γονείς που έμειναν πίσω... μισοί.

Δικαίωση γιατί δεν ήταν η κακιά η ώρα.

Δικαίωση για τα άπειρα "Πάμε κι όπου βγει".

Δικαίωση για τον Δημήτρη, τον Παναγιώτη, την Αναστασία, την Μαρία Θωμαή, την Χρυσή, την Θωμαή, την Αναστασία Μαρία, την Φραντσέσκα, την Κλαούντια, την Ελένη, τον Αναστάσιο, τον Ιορδάνη, τον Κυπριανό, την Ιφιγένεια, τον Ντένις, την Αγάπη, την Αφροδίτη, τον Γιώργο, τον Νικήτα, τον Άγγελο, την Καλλιόπη, την Αναστασία, την Δήμητρα, την Ελισάβετ, τον Ιωάννη, τον Σωτήρη, την Έλπίδα, τον Παναγιώτη, τον Νικόλαο, τον Δημήτρη, την Σοφία - Ειρήνη, τον Βάιο, την Mia, την Αθηνά, την Culea Ionel, την Έλενα, τον Σπύρο, την Βάια, τον Ανδρέα, τον Ιωάννη, την Μαρία, τον Βασίλη, τον Ευάγγελο, τον Ιωάννη, την Χρυσή, την Βασιλική, την Μαρία, τον Γιώργο, την Μαρία, τον Bozo, τον Γιώργο, την Ευαγγελία, τον Ιωάννη, τον Γεώργιο.

Σ. Καλονιάτη

Νωρίτερα σήμερα οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης μέσα από την αυλή του σχολείου τους, έστειλαν με τον δικό τους τρόπο, μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων.

Συγκεκριμένα οι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη φράση «δεν ξεχνώ», εκφράζοντας τη θλίψη τους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.
 
Μια μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ έστειλε το παρακάτω κείμενο:

«Ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη , 57 θύματα και τουλάχιστον 85 τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, γίνονται προσπάθειες αθώωσης των υπαιτίων του εγκλήματος αυτού, που οι περισσότεροι δε γνωρίζετε πολλές λεπτομέρειες. Περιμένουμε από την εξεταστική επιτροπή, όπως και από την ανακριτική διαδικασία στο Εφετείο Λάρισας, την αποκάλυψη των υπευθύνων του εγκλήματος και την απόδοση των ευθυνών. Δύο τρένα κινούνταν επί 12 λεπτά αντίθετα στην ίδια γραμμή, στον κεντρικό άξονα της χώρας και δε λειτουργούσε κανένα από τα συστήματα ασφαλείας για να αποτρεπόταν η μετωπική σύγκρουση, κάθε προσπάθεια μεταφοράς των ευθυνών στο ανθρώπινο λάθος, είναι εγκληματική.

Είναι τραγικό για τις ψυχές που χάθηκαν αδίκως από ένα «ανθρώπινο λάθος». Με αυτή τη δράση μας προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς τους ίδιους ώστε να αποτρέψουμε με ότι τρόπο μπορούμε τέτοιου είδους τραγωδίες. Χρειάζεται να ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει στη χώρα μας και να μην καθόμαστε άβουλοι, ενώ άλλοι παίρνουν αποφάσεις για εμάς και για τη ζωή μας. Αυτό που προσπαθούμε να καταφέρουμε είναι να δείξουμε ότι η κοινωνία δεν έχει ξεχάσει και δεν θέλει να ξεχάσει τον θάνατο 57 ανθρώπων».