Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η Σμαρώ Οικού στα Τέμπη έχασε τον αδελφό της, Δημήτρη, ο οποίος ήταν ο μηχανοδηγός που επέστρεφε σπίτι του
Η Σμαρώ Οικού στα Τέμπη έχασε τον αδελφό της, Δημήτρη, ο οποίος ήταν ο μηχανοδηγός που επέστρεφε σπίτι του

Τέμπη: Η αδερφή του Αλεξανδρουπολίτη μηχανοδηγού για Καραμανλή: «Ψευδορκεί, είναι προκλητικός»

20-02-2024

Οργή κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και κατηγορίες περί προκλητικής συμπεριφοράς στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», εξαπέλυσε η αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη Οικού που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή πως έχει συνομιλήσει με συγγενείς των θυμάτων των οποίων «ο πόνος τους είναι βουβός».

Ακόμη, τόνισε πως στη δική του περίπτωση «βάσει του άρθρου 86 δεν τίθεται θέμα άρσης ασυλίας». «Ο πόνος μας δεν είναι βουβός», ανέφερε στο MEGA η αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη Οικού, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ταξίδευε με την επιβατική αμαξοστοιχία ως επιβάτης. 

VW Τερζενίδης«Είμαστε σε επαφή γύρω στις 38 οικογένειες. Δεν υπάρχει βουβός πόνος σε κανέναν. Ίσα ίσα έχουμε φωνή και βγαίνουμε μπροστά. Δεν ξέρω καν ποιος είχε την υπομονή να συναντηθεί μαζί του (σ.σ.: με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή). Δεν έχω ακούσει από κανένα συγγενή ότι έχει μιλήσει μαζί του», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σμαρώ Οικού.

Όπως αναφέρει η ίδια ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είναι προκλητικός. «Δεν έχει ήθος και ευθιξία να πει τα πράγματα όπως έχουν. Ψευδορκεί. Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει στην εξεταστική επιτροπή ότι δεν γνώριζε τίποτα. Γνώριζε, είχαν κατατεθεί εξώδικα που αποδεικνύουν ότι γνώριζε. Αν δεν γνώριζε, πάλι ανίκανος θα ήταν. Δεν γίνεται να είσαι υπουργός και να μην γνωρίζεις», συμπλήρωσε η κ. Οικού.

Η ίδια χαρακτήρισε αισχρή την τοποθέτησή του στην εξεταστική επιτροπή, τονίζοντας πως το ύφος του ήταν «υπεροπτικό, αλαζονικό και είχε τη σιγουριά του νικητή». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «το επόμενο είναι να μας ζητήσουν και τα ρέστα επειδή παίρναμε ένα μέσο σταθερής τροχιάς καθημερινά. Το ύφος που είχε στην εξεταστική είναι εκείνου που είναι σίγουρος ότι δεν θα δικαστεί για αυτό που πρέπει».

«Λείπουν βασικοί μάρτυρες»

Στη συνέχεια η Σμαρώ Οικού ανέφερε πως από την εξεταστική επιτροπή λείπουν βασικοί μάρτυρες, όπως ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας.

«Μιλάμε για μία εξεταστική επιτροπή φοβερά ελεγχόμενη. Λείπουν βασικοί μάρτυρες, λείπει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, που είχε ηγηθεί όλης της διαδικασίας και έχει καταθέσει τα εξώδικα.

Δεν θα ακούσουμε ποτέ την πλευρά των μηχανοδηγών, των εργαζόμενων», υπογράμμισε.

«Η απόλυτη συγκάλυψη του εγκλήματος»

Όσον αφορά τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος δεν κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως κατηγορούμενος στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, η αδερφή του αδικοχαμένου 28χρονου υποστήριξε ότι είναι δειλός.

«Έκανε χρήση ενός δικαιώματος που είχε. Ξέρει ότι υπάρχουν στοιχεία που στην ουσία τον στοχοποιούν και ένα από αυτά είναι το μπάζωμα του χώρου. Είναι η απόλυτη συγκάλυψη σε όλο το έγκλημα», ανέφερε η Σμαρώ Οικού. Η αδερφή του 28χρονου μηχανοδηγού ανέφερε πως οι οικογένειες των θυμάτων είναι τρομερά απογοητευμένοι «Βιώνουμε για άλλη μία φορά στο πετσί μας ότι δικαίωση σε αυτή τη χώρα δεν θα βρούμε. Υπάρχουν οι νόμοι, αλλά ο τρόπος που γίνεται η χρήση τους δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα δικαίωσης για εμάς», κατέληξε.

Πηγή: in.gr