Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τη 2η θέση κατέλαβε το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στο διαγωνισμό Ρομποτικής
Τη 2η θέση κατέλαβε το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στο διαγωνισμό Ρομποτικής

Τη 2η θέση κατέλαβε το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στο διαγωνισμό Ρομποτικής

07-03-2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5/3/2017, στην αίθουσα του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά"– Ξάνθη ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για μαθητές Δημοτικού με θέμα: "Οχήματα και μεταφορές του αύριο» και ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για μαθητές Γυμνασίου με θέμα: «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου".

Η όλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WROHellas) www.wrohellas.gr, το Σύλλογο Ρομποτικής Μαθηματικών – Φυσικής και

Τεχνολογίας Ξάνθης (RoboSpeciallists) (www.robospecialists.gr), και το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" (www.ceti.athena-innovation.gr) με το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης

Συνολικά διαγωνίστηκαν 8 ομάδες Δημοτικού με 50 μαθητές και 20 ομάδες Γυμνασίου με 60 μαθητές από τους 5 νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο διαγωνισμό των Δημοτικών Σχολείων την 1η Θέση κατέλαβε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής με την ομάδα LegoGalaxy με μαθητές τους: Γεωργαντά Γεώργιο, Δελή Παναγιώτη, Μπάρμπα Νικολέτα, Μπουζγα Σταύρο, Πετμεζά Αναστασία, Πραντσίδη Δημήτριο και προπονητή τον κ. Στανίτσα Θεόδωρο που κατασκεύασαν ένα Λεωφορείο με ανυψωτικό μηχανισμό.

Τη 2η θέση κατέλαβε η ομάδα "Probot" του ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με την κατασκευή τους «Straddling Bus” από τους μαθητές: Βλασίου Ιωάννη, Γκουντινούδη Δημήτριο, Γούδα Κων/νο, Κούτρα Αλέξανδρο, Μαυρουδή Ζωή, Μαυρομάτη Δημήτριο, Μαυρομάτη Χαράλαμπος και, Σαρκετζή Χρήστο με προπονητή τον κ. Παπαδάκη Χρήστο.

Την 3η θέση κατέλαβε το 14 ο Δ.Σ. Ξάνθης με την κατασκευή τους «το αερότρενο» και μαθητές: Βασιλειάδου Θεοδώρα, Δερμεντζόγλου Αναστασία, Εξαφτόπουλο Αγγελο, Παπαδοπούλου Ραφαέλα, Παπαδόπουλο Σπύρο με προπονητή τον κ. Παντελίδη Παύλο

Στο διαγωνισμό του Γυμνασίου οι ομάδες που συγκέντρωσαν την απαραίτητη βαθμολογία για την πρόκριση τους στην επόμενη φάση είναι από τα σχολεία:

RoboSpesialists, Σύλλογος Ρομποτικής Ξάνθης, 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, Γυμνάσιο Δ.Ε. Σαπών και 1ο Γυμνάσιο Δράμας.

Οι αντίστοιχοι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί διοργανώνονται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas στις 18/3/2017 στην Αθήνα. Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί διεξάγονται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του WROHellas για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Οι διαγωνισμοί μεταδόθηκαν ζωντανά από το κανάλι στο Youtube του Ερευνητικού κέντρου Αθηνά Ξάνθης : https://www.youtube.com/user/MultimediaRCAthena