Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από το studio με την "άδεια καρέκλα" στη Δέλτα Τηλεόραση
Στιγμιότυπο από το studio με την "άδεια καρέκλα" στη Δέλτα Τηλεόραση

Το debate της... ντροπής! - Άφαντος ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης

30-05-2019

Ο κακός χαμός έγινε εχθές με τον πανικό να επικρατεί στην παράταξη "Δήμος για όλους Πρώτα  Έσυ", ο λόγος; Το πολυαναμενόμενο debate στην Δέλτα Τηλεόραση μεταξύ του νυν και εκ νέου υποψήφιου Βαγγέλη Λαμπάκη και του Γιάννη Ζαμπούκη ο οποίος είναι επικεφαλής της παράταξης "Δήμος για όλους Πρώτα  Έσυ" και δεύτερος στην πρώτη Κυριακή στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Όλα ξεκίνησαν εχθές το μεσημέρι όταν η ΔΕΛΤΑ τηλεόραση διαφήμιζε την τηλεοπτική "μονομαχία" των δύο ανδρών η οποία θα πραγματοποιούνταν εχθές το βράδυ στις 9. Ακολούθως η παράταξη "Πόλη και Πολίτες" μέσω δελτίο τύπου προς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιβεβαίωσε την συμμετοχή του επικεφαλής της στο εν λόγω debate.

Το δελτίο:

"Παρακολουθήστε σήμερα το βράδυ στις 21:00 στη Δέλτα Τηλεόραση τη μάχη των μονομάχων της δεύτερης Κυριακής για το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Ιωάννης Ζαμπούκης συναντιούνται στο studio προκειμένου εσείς να κρίνετε τον ικανότερο και αυτόν που αξίζει να διοικήσει τα επόμενα χρόνια το Δήμο μας".

Από το άλλο "στρατόπεδο"... "νεκρική" σιγή μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Ζαμπούκης με τα ακουστικά στα αυτιά πήγαινε για... γυμναστική την ώρα που έπρεπε να βρίσκεται προ των δημοτών αυτού του τόπου.

Και ενώ η ώρα για το πολυαναμενόμενο debate κοντοζύγωνε άρχισαν τα όργανα! Η μία ανακοίνωση διαδεχόταν την άλλη σε ένα "χορό" σπασμοδικών κινήσεων.

Αρχικά με Δελτίο Τύπου η παράταξη "Δήμος για όλους Πρώτα  Έσυ" ενημέρωσε τους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης ότι δεν θα παραστεί στο debate.

Το πλήρες κείμενο:

"Με φτωχά, αναχρονιστικά επικοινωνιακά παιχνίδια δεν ξεγελιούνται πλέον οι Δημότες. Ο κύριος Λαμπάκης λογαριάζοντας όπως πάντα χωρίς τον ξενοδόχο, προσπαθεί απεγνωσμένα να παρουσιάσει ακόμη ένα τύπου BOLLYWOOD show από τα γνωστά που στήνει κατά καιρούς.

Πληροφορηθήκαμε από δική του ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε, ότι σήμερα θα μονομαχήσει στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με......ΕΜΑΣ!

Ο απερχόμενος Δήμαρχος και η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Η δική μας γνώμη, τους είναι περιττή.

Ας μονομαχήσει λοιπόν ο κυριος Λαμπάκης με μια άδεια πολυθρόνα.
Ας χρησιμοποιήσει την γνωστή ρητορική του εναντίον των αντιπάλων του.
Ας υποσχεθεί και πάλι χωρίς αντίκρυσμα.
Οι πολίτες πλέον έχουν γνώση.
Γι αυτό και κάνουμε πρόβλεψη ότι από το σημερινό debate νικητής θα είναι.... η άδεια πολυθρόνα!"

Και δεν έφτανε αυτό... ήρθε και δεύτερο για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί οι λόγοι της απουσίας του βγάλανε στην φόρα την μεταξύ τους σχέση όλο αυτό το διάστημα. Προφανώς η ανακοίνωση αυτή συντάχθηκε προκειμένου να αναγνωστεί στο debate μιάς και ο επικεφαλής δεν ήταν στη θέση του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Μετα από ηλεκτρονική πρόσκληση που λαβαμε απο την ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για συμμετοχή σε τηλεοπτική εκπομπή debate με τον έτερο υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κύριο Ευάγγελο Λαμπάκη, ενημερώνουμε ότι δεν θα παραβρεθούμε για τους παρακάτω λόγους:

Κατά την προεκλογική περίοδο συμμετείχαμε σε ένα Διαδικτυακό, σε ένα τηλεοπτικό και σε ένα έντυπο debate, όπου εκφράσαμε κόσμια τις θέσεις μας και τις απόψεις μας προς τους ενδιαφερόμενους Δημότες.

Εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο και ενδιαφέρον να ακούσουμε από το στόμα του απερχόμενου Δημάρχου και να απαντήσουμε, εκτός από τις γνωστές πολεμικές κραυγές και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει εναντίον μας.

Είναι γνωστό ότι τα ψέματα του έχουν αρχίσει χρόνια πριν και συνεχίζονται μέχρι τώρα. Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, έργα δεκάδων εκατομμυρίων που δεν τα βλέπει κανείς, διαμετακομιστικό κέντρο, δωρεά Ρωσικού ναού τεσσάρων εκατομμυρίων ευρω με 12 χρυσούς τρούλους, πτήσεις από Ρωσία, εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, ατελείωτες χρονοδεσμεύσεις για το σφαγείο Φερών, το χαμένο αρδευτικό έργο του Πετάλου Πέπλου και αμέτρητα άλλα.

Δεν χρειάζεται την παρουσία μας ο κος Λαμπάκης για να ξαναπεί για πολλοστή φορά τα ίδια ψέματα. Μπορεί να τα πει και μονος του για να συνεχίσει να προσβάλει τους Δημότες.

Εμείς τους σεβόμαστε, γι αυτό με απλά λόγια και με πολιτισμένο τρόπο, τους ενημερώσαμε πλήρως για το πρόγραμμα μας και γι αυτα που θέλουμε να πετύχουμε με τον αγώνα μας.

Ο κύριος Λαμπάκης όψιμα έρχεται να ζητήσει συνεργασίες και συγκλίσεις όταν επί σειρά ετών χαρακτήριζε καρκινώματα όσους τον εγκατέλειψαν όπως τον κυριο Μυτιληνό, και έβριζε όσους του έκαναν κριτική η άρθρωναν αντιπολιτευτικό λόγο όπως ο κυριος Μιχαηλίδης. Τα ίδια εισέπραξα και εγώ επανειλημμένα.

Την απόφαση μας για μη συμμετοχή στο debate της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ενισχύουν και άλλα γεγονότα όπως:

Η άρνηση της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού να μας γνωστοποιήσει τον επίσημο ισχύοντα τιμοκατάλογο μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων για να προβάλλουμε διαφημιστικά σποτ της παράταξης μας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Νόμο. Υποβάλλαμε γραπτώς αίτημα τρεις φορές που δεν απαντήθηκε ποτέ.
Είναι περίεργο ότι στην τελευταία πρόσκληση δεν περιγράφεται ο τρόπος διεξαγωγής και οι κανόνες όπως στο προηγούμενο debate του ιδίου σταθμού. Γιατί άραγε;
Έχει καταγραφεί πλέον στην ιστορία της Περιφερειακής τηλεόρασης, το γεγονός ότι το κανάλι έκανε χορηγούμενες αναρτήσεις στα social media με κατ΄επιλογή συνεντεύξεις και ομιλίες του απερχόμενου Δημάρχου. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και θα δημοσιοποιηθούν τον κατάλληλο χρόνο.
Κάνουμε χρήση του Δημοκρατικού μας δικαιώματος, δίνοντας απευθείας λόγο στους Πολίτες και επιλέγουμε ως σοβαρή και υπεύθυνη παράταξη εμείς τους Διαύλους επικοινωνίας με την Κοινωνία των Πολιτών.

Οι γνωστές τακτικές της άδειας πολυθρόνας και της φρασεολογίας του κυρίου Λαμπάκη "περί δειλίας και ατολμίας" είναι προβλέψιμες και παλαιοκοματικού τύπου.

Η Κοινωνία προχωράει μπροστά και οι Δημότες δεν συγχωρούν τα ψέματα.

Είναι μοναδικό Πανελλαδικά το φαινόμενο της κατάρρευσης μέσα σε 4 χρόνια από το 56% στο 37,5% ποσοστό που τον κατατάσσει τελευταίο μεταξύ των πρώτων από όλους τους υποψηφίους δημάρχους στο Νομό Έβρου

Και φυσικά ήταν αναμενόμενο".

Όπως ήταν φυσικό όλα αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του καναλιού το οποίο και αφιέρωσε το πρώτο μέρος της εκπομπής δια στόματος του διευθυντή να ενημερώνει το κοινό για τα καθέκαστα και να υπογραμμίζει φυσικά πως "η ιστορικότητα του σταθμού και η αξιοπιστία του δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον χρησιμοποιεί για μικροπολιτικά παιχνίδια".

Δείτε το στιγμιότυπο: 


Άμεση ήταν και η ανακοίνωση του δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης "Πόλη & Πολίτες" που αντίκρυσε την "άδεια καρέκλα" αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση:

"Δυστυχώς κύριε Ζαμπούκη με την απαξίωσή σας προς τους δημότες της Αλεξανδρούπολης εσείς είστε αυτός που τελικά θα τους "ανάψετε τα λαμπάκια.

Σε μία και μοναδική ευκαιρία για δημόσιο διάλογο απέναντι στους πολίτες είπατε όχι.

Εμείς ζητούμε συγνώμη από τον λαό αυτού του τόπου που δεν του έχει δοθεί η ευκαιρία να δει τον επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης να συζητά για το μέλλον αυτού του τόπου.

Η σχετική εκπομπή είναι σε αυτό το link:
https://www.facebook.com/deltatv.gr/videos/599910327158679/"

Χαρακτηριστικό είναι πως και ο Παύλος Μιχαηλίδης (3ος στον πρώτο γύρο των εκλογών με την παράταξη ΑΝΑΣΑ) έκανε και αυτός σχετικό σχόλιο - ανάρτηση, καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του κ. Ζαμπούκη λέγοντας: "Αντιμετώπισα επί 5 χρόνια τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, παραβρέθηκα και στα 3 ντιμπέιτ και απάντησα με τόλμη και χαρά σε κάθε ερώτηση που δέχτηκα, από δημοσιογράφους, κοινό και αντιπάλους.

Το ότι συνεχίζει να κρύβεται ο υποψήφιος δήμαρχος ο κ.Ζαμπούκης, για το τι ακριβώς πρεσβεύει, το τι σχεδιάζει, γνωρίζει και σκέφτεται, με προβληματίζει ιδιαίτερα.

Προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μου και ιδιαίτερα προβληματισμένος για το κατά πόσο έχει νόημα να συνεχίζει κάποιος να αγωνίζεται υπό αυτές τις συνθήκες".

Κλείνοντας θα υπογραμμίσουμε την εξής φράση του κυρίου επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ: 

"Το ότι συνεχίζει να κρύβεται ο υποψήφιος δήμαρχος ο κ.Ζαμπούκης, για το τι ακριβώς πρεσβεύει, το τι σχεδιάζει, γνωρίζει και σκέφτεται, με προβληματίζει ιδιαίτερα".

Ναι. Πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα! 
Σ.Κ.