Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το μέλι της οικογένειας Καραφυλλίδη "έσκισε" σε παγκόσμιο διαγωνισμό!
Το μέλι της οικογένειας Καραφυλλίδη "έσκισε" σε παγκόσμιο διαγωνισμό!

Το καλύτερο μέλι στον κόσμο είναι από τον Έβρο!

29-06-2022

Η οικογένεια Καραφυλλίδη στην Αλεξανδρούπολη παράγει ενά από τα καλύτερα μέλια στον κόσμο, το μέλι που πρόσφατα διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό βγαίνει από τα βουνά του Έβρου!

Συγκεκριμένα στον διαγωνισμό "London international honey awards 2022" με πάνω από 4.000 συμμετοχές από 37 χώρες και 728 συμμετοχές από την Ελλάδα διακρίθηκε με το χρυσό βραβείο το μέλι βελανιδιάς της οικογένειας Καραφυλλίδη.

Τα μελίσια τους βρίσκονται στα ορεινά της Αλεξανδρούπολης, πρόκειται για μικρή οικογενειακή μονάδα βιολογικής παραγωγής μελιού που επιλέγει να χρησιμοποιήσει την έννοια της οικογενειακής επιχείρησης ως brandname.

Το μέλι της Βελανιδιάς έχει πλούσια γεύση, χωρίς να είναι πάρα πολύ γλυκό με ιδιαίτερο άρωμα και πολύ σκούρο χρώμα. Κρυσταλλώνει πολύ αργά σε ένα με ενάμιση χρόνο Θεωρείται από τα πιο θρεπτικά μέλια με αυξημένο αριθμό ιχνοστοιχείων κάλιο, μαγνήσιο και κυρίως σίδηρο, για αυτό και το προτιμούν οι καταναλωτές της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης και των Σκανδιναβικών χωρών!

Σύμφωνα με έρευνα του Α.Π.Θ το μέλι Βελανιδιάς αναδείχτηκε ως το μέλι με την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση ανάμεσα σε 48 μέλια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεπέρασε και το μέλι manuka που διαφημίζεται παγκοσμίως για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Καραφυλλίδη εξάγει το μέλι της σε Λονδίνο, Βοστώνη, Σουηδία και φυσικά ολοένα η λίστα μεγαλώνει!

Για πληροφορίες και παραγγελίες κάντε κλικ εδώ.