Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Βαγγέλης Λαμπάκης, Απόστολος Αντωνούδης & Γιώργος Κουκουράβας
Βαγγέλης Λαμπάκης, Απόστολος Αντωνούδης & Γιώργος Κουκουράβας

ΧΑΔΑ Αλεξανδρούπολης & Κόμβος Δικέλλων: 2 έργα παίρνουν «μπροστά» - τι θα γίνει με τους άλλους Κόμβους

19-02-2019

«Όταν το έργο ολοκληρωθεί, δεν θα θυμίζει πλέον σε τίποτα σκουπιδότοπο».

Με αυτά τα λόγια σηματοδότησε η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του πρώην ΧΑΔΑ.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε ανάμεσα στο Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Πρόεδρο της Εγνατία Οδού Απόστολου Αντωνούδη, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του τους 6 με 7 μήνες.

«Εντός του 2019 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, ενώ το περιβάλλον στο σημείο θα αποκατασταθεί πλήρως. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης, και ύστερα από χρόνια τελικά το πρόβλημα λύνεται», επισήμανε ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολλειμμάτων.

Σε ό,τι αφορά τον Κόμβο Δικέλλων, η μελέτη ολοκληρώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

«Πρόκειται για μια μελέτη της τάξεως των 750.000 € και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εξελιχθεί γρήγορα η διαδικασία και να δώσουμε στους 25.000 κατοίκους και λουόμενους της περιοχής ακόμη μια έξοδο διαφυγής», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο του e-evros.gr για τους Κόμβους του Νοσοκομείου και της Πυλαίας Φερών ο Δήμαρχος απάντησε: «σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο, είναι ένα ζήτημα που μας ξεπερνά. Άπτεται της αρμοδιότητας του κεντρικού κράτους και θα πρέπει να ενδιαφερθεί και η πολιτεία. Ο Κόμβος της Πυλαίας είναι ο επόμενος με τον οποίο θα ασχοληθούμε».

Μαρίνα Κριτού

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη τύπου όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το e-evros.gr: